Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

RoodMicrotec verwacht groei in 2016

ZWOLLE (AFN) - RoodMicrotec verwacht dit jaar een duidelijke groei van de omzet, waarbij de opbrengsten in de tweede helft van het jaar sterker zullen aandikken dan in de eerste zes maanden. Dat bleek donderdag bij de bekendmaking van de voorlopige jaaromzet over 2015, die de toeleverancier aan de chipindustrie openbaarde.

De prognose van Rood is gebaseerd op ,,de toegenomen waarde van de orders en andere positieve signalen''. Het bedrijf verhoogde tevens de langetermijndoelstelling tot een ,,duidelijke'' jaarlijkse groei bij een gemiddelde groei van de semiconductormarkt van 6 procent en een verbetering van het bedrijfs- en nettoresultaat.

Financieel directeur Erwin Vrielink van RoodMicrotec gaf in een toelichting tegen AFN aan dat de term ,,duidelijk'' valt onder de Schaal van Mock, wat een groei tussen de 7 en 12 procent impliceert.

Langetermijnorders

De nieuwe grote langetermijnorders in de automotive en industriële markt die in 2015 zijn geboekt zullen bijdragen aan de verwachte verdere groei in 2016 en de jaren erna, aldus Rood.

De onderneming rapporteerde een voorlopige jaaromzet van 10,3 miljoen euro, een stijging van 3 procent ten opzichte van de 10 miljoen een jaar eerder. In de tweede helft van het jaar werd voor 5,3 miljoen euro aan opbrengsten in de boeken gezet, 9 procent meer dan in dezelfde periode van 2014.

Het bedrijf gaf geen nadere informatie over de gezondheid van bestuursvoorzitter Philip Nijenhuis. Halverwege december werd nog aangegeven dat er ,,duidelijke verbetering'' is opgetreden in de gezondheid van Nijenhuis. ,,Er is geen verandering ten opzichte van deze verklaring'', aldus Vrielink. Eind oktober maakte RoodMicrotec bekend dat Nijenhuis door ziekte was geveld, zonder verdere details naar buiten te brengen. Zijn taken worden tijdelijk vervuld door een speciaal uitvoerend comité.

Lees over dit aandeel ook

  1. 20 nov RoodMicrotec per 18 december van de beurs
  2. 13 nov Na-aanmelding brengt Microtest boven 95 procent RoodMicrotec

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
RoodMicrotec

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

RoodMicrotec

0,336 15 dec
0,000 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links