Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Bouwers krijgen dreun op Damrak

Bouwers krijgen dreun op Damrak

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs ging woensdag stevig achteruit. Ook de andere Europese beursgraadmeters stonden in het rood. Op het Damrak kregen de bouwers BAM en VolkerWessels rake klappen door een flinke strop bij een project in IJmuiden.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,6 procent lager op 539,86 punten. De MidKap zakte 1,9 procent tot 813,25 punten. De beurzen in Parijs, Londen en Frankfurt leverden tussen 0,3 en 0,9 procent in.

In de MidKap bungelden BAM en VolkerWessels onderaan met koersverliezen van 23 en 14 procent. De bouwers zijn tegen een flinke tegenvaller aangelopen bij de bouw van een nieuwe zeesluis in IJmuiden. Daardoor duurt de bouw langer en lopen de kosten fiks op. BAM ziet zich daardoor genoodzaakt zijn winstverwachting te verlagen. VolkerWessels blijft wel bij zijn prognoses voor 2017.

Flow Traders

Beursintermediair Flow Traders was de enige stijger bij de middelgrote bedrijven met winst van 1,3 procent. In de AEX waren geen stijgers te bekennen. Kabel- en telecombedrijf Altice en biotechnoloog Galapagos waren de grootste verliezers met minnen van 2 en 1,6 procent.

Aalberts Industries zakte 1,5 procent na een strategie-update. De industrieel toeleverancier rekent voor de komende jaren onder meer op een hogere omzet op eigen kracht en het verbeteren van de marges.

Steinhoff

In Frankfurt kelderde Steinhoff bijna 57 procent. Topman Markus Jooste van het winkelconcern treedt per direct terug. Volgens het bedrijf is er meer informatie over boekhoudkundige onregelmatigheden boven water gekomen, waardoor zijn positie onhoudbaar is.

Delivery Hero zakte 8 procent. De Duitse maaltijdbezorger haalde 686 miljoen euro op met de plaatsing van aandelen. Het bedrijf wil het geld gebruiken voor overnames. In Londen ging reis- en verzekeringsspecialist Saga 22 procent onderuit na een winstalarm.

ThyssenKrupp

De Duitse staalfabrikant ThyssenKrypp daalde 1,7 procent. De Europese vakbonden komen gezamenlijk in verweer tegen de op handen zijnde staalfusie van activiteiten van ThyssenKrupp en Tata Steel.

De euro was 1,1814 dollar waard, tegen 1,1810 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie zakte 0,5 procent prijs en werd verhandeld voor 57,33 dollar. Brentolie kostte 0,3 procent minder op 62,66 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 11:00 ASMI zet AEX hoger
  2. 09:30 ASMI zorgt voor goede start AEX

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 suskewiet 6 december 2017 09:46
    Het is niet de eerste keer dat bam zijn berekening niet zorgvuldig is opgesteld .
    Denk dat Heijmans wel degelijk zijn lessen geleerd heeft uit het verleden ?
    Tegenslagen kunnen er altijd onvoorzien opduiken ,maar dat moet men inrekenen en telkens laat men zich vangen ?
    Heb het aandeel al jaren geen vertrouwen meer gegeven ;
    Weer trekt weer ten onrechte andere spelers in een slecht daglicht
  2. L. Rozewater 6 december 2017 23:47
    Als er eens een werk klaar is gekomen, een weg, een tunnel of brug (Spoorbrug over de A1)zie ik op de TV altijd een ingenieur van Rijkswaterstaat met een helm op die trots staat te vertellen over ZIJN brug, tunnel etc.
    Dat die projecten dan door de mannen van bouwers zoals BAM en Heijmans worden gerealiseerd wordt nooit verteld. Op zich niet erg want zij (RW) zijn tenslotte de mensen die de opdracht geven die dan met onze belastingeuro's worden betaald. Wat mij wel ergert is dat ik diezelfde Rijkswaterstaat mensen nooit enige verantwoordelijkheid zie nemen als er een fout is gemaakt.
    Ik neem aan dat zij de bestekken ook lezen en dus medeverantwoordelijk zijn als de sommen niet goed (genoeg) gemaakt zijn of omstandigheden anders blijken te zijn dan oorspronkelijk gedacht. Dat is voor deze (RW) ambtenaren dan altijd zonder enig risico. De rekening komt dan kennelijk alleen bij de bouwers.
    Nu bij deze sluis en zo was het ook met de ambtenaren van de provincie NH bij die zaak over de West-Frisiaweg.
    Daarom lijkt het me redelijk dat RW ook een deel van de extra kosten voor HUN project neemt en niet alles afschuift op bouwers. Bij deze koers van BAM hou ik weer mijn hart vast dat er weer een Turk komt net als bij Ballast.
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AEX

880,99 11:09
+6,20 +0,71%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links