Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Openingsverlies voor AEX'

'Openingsverlies voor AEX'

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam begint woensdag naar verwachting met verlies. Ook elders in Europa lijken de beursgraadmeters lager te openen. De negatieve stemming in Azië en New York lijkt daarmee een vervolg te krijgen op de Europese markten. Op het Damrak verwerken beleggers een winstalarm van BAM en een strategie-update van Aalberts.

BAM en VolkerWessels zijn tegen een flinke tegenvaller aangelopen bij de bouw van een nieuwe zeesluis in IJmuiden. BAM voorziet een strop van 55 miljoen euro en ziet zich genoodzaakt zijn winstverwachting voor 2017 te verlagen. Het gaat nu uit van een aanzienlijk lager resultaat voor belasting dan in 2016. VolkerWessels blijft bij zijn prognoses voor 2017. De bouwer verwacht dat zowel het bedrijfsresultaat als de nettowinst hoger zal uitvallen dan vorig jaar.

Aalberts Industries rekent voor de komende jaren onder meer op een hogere omzet op eigen kracht en het verbeteren van de marges. Dat wil het industriële concern onder meer bereiken door zich verder te specialiseren op ,,gedefinieerde nichetechnologieën. Ook kleine aanvullende overnames sluit het bedrijf niet uit.

Unilever

Ook Unilever staat in de schijnwerpers. Investeringsmaatschappij CVC Capital Partners bereidt volgens persbureau Reuters ook een bod voor op de margarinetak van Unilever. Platinum Equity zou een bod willen uitbrengen op alleen de onderdelen die in volwassen markten actief zijn. KKR lijkt af te haken. Maandag meldde persbureau Bloomberg al dat Apollo Global Management een bod uit wil brengen.

De aandelenbeurs in Japan ging woensdag flink onderuit. Ook op de andere belangrijke beurzen in het Verre Oosten werden stevige verliezen geleden. De Nikkei in Tokio sloot 2 procent lager. Het was de derde verliesbeurt op rij voor de Japanse hoofdindex.

AEX licht in de plus

De Europese beurzen sloten dinsdag overwegend lager. De AEX-index hield het hoofd boven water met een plus van 0,3 procent op 543,08 punten. De AMX verloor 0,1 procent tot 828,85 punten. De beurzen in Londen, Parijs en Frankfurt leverden tot 0,3 procent in.

Ook in New York werden verliezen geleden. De Dow-Jonesindex sloot 0,5 procent lager op 24.180,64 punten. De brede S&P 500 zakte 0,4 procent en technologiebeurs Nasdaq daalde 0,2 procent.

De euro was 1,1832 dollar waard, tegen 1,1810 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie zakte 0,4 procent prijs en werd verhandeld voor 57,37 dollar. Brentolie kostte 0,3 procent minder op 62,65 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 10:56 AEX in het groen ondanks koersval Akzo en Randstad
  2. 09:09 Randstad flink omlaag in groene AEX

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. down 6 december 2017 10:03
    EEn beetje nalopertje spelen op de debiele beurzen in Azie en de te ver doorgeschoten dow geeft verademing om lager in te zetten op alle koersen op het damrak Als er ergens een conflikt is op deze aardbol dat volkeren zich ergens onder elkaar aan het llijf dreigen te gaan dan zoeken de beleggers telkens weer een goed heenkomen met hun opgehoopte kapitaal en vergaatde wereld beslist de dag erna!????
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links