Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Iets hogere opening beurzen Wall Street'

'Iets hogere opening beurzen Wall Street'

NEW YORK (AFN) - De effectenbeurzen in New York steven dinsdag af op een licht hogere opening, nadat de Dow-Jonesindex maandag op een nieuw recordniveau sloot. Beleggers krijgen wat cijfers te verwerken over de Amerikaanse economie. Verder is het redelijk rustig wat betreft richtinggevend nieuws.

Op de macro-economische agenda staan gegevens op de rol over onder meer de arbeidsproductiviteit, handel en fabrieksorders in de Verenigde Staten. Maandag zorgde een sterk cijfer over de Amerikaanse dienstensector mede voor de opmars van de hoofdgraadmeters.

Er wordt door de markten nu vooral uitgekeken naar het rentebesluit van de Federal Reserve volgende week woensdag. Vanaf dinsdag is een blackout-periode aangebroken voor de Fed, wat betekent dat er geen Fed-bestuurders meer in het openbaar zullen spreken tot het rentebesluit. Er wordt algemeen verwacht dat de rente wordt verhoogd.

Verizon

Huizenbouwer Toll Brothers kwam met kwartaalresultaten naar buiten. Daarbij liet het bedrijf zich positief uit over 2017. De aanbieder van internetradio Pandora Media staat voor een hogere opening, na positieve beleggingsadviezen voor het aandeel.

Ook telecomconcern Verizon staat in de belangstelling. Verizon verkoopt de activiteiten op het gebied van datacenters aan investeringsbedrijf Equinix voor 3,6 miljard dollar.

Dow

Verder zou sportartikelenbedrijf Nike voor 400 miljoen pond een twaalfjarige verlenging van zijn sponsorcontract met de Engelse voetbalbond hebben getekend.

De Dow eindigde maandag 0,2 procent hoger op 19.216,24 punten. De brede S&P 500 steeg 0,6 procent naar 2204,71 punten. Schermenbeurs Nasdaq pluste met 1 procent op 5308,89 punten.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links