Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

ING verlaagt Sif naar sell

Gepubliceerd op 6 november 2020 10:11 | Views: 4.506

Sif Holding 08 mrt

15,76 +0,52 (+3,41%)

AMSTERDAM (AFN) - Aandeelhouders van funderingsspecialist Sif doen er volgens ING goed aan hun aandelen te verkopen, zegt de bank. Het verlaagt het advies van hold naar sell en zet het nieuwe koersdoel op 10,50 euro tegenover de 9 euro waar de analisten donderdag op uitkwamen.

Volgens de bank heeft het bedrijf weinig last van de coronapandemie en zijn de groeivooruitzichten voor de offshore windmarkt "heel erg gezond". Windmolenparken op zee zijn namelijk bezig aan een opmars.

Donderdag voldeed het bedrijf echter weer niet aan de verwachtingen die ING-analisten hadden van het bedrijfsresultaat (ebitda). Volgens de bank valt die winst al tien kwartalen op rij tegen. Analisten van Bloomberg daarentegen verwachten een hogere ebitda, maar daar wil ING nog niet aan, vanwege de tegenvallende resultaten.

Niet houdbaar

Ook zeggen de bankanalisten dat de huidige cash-positie van 50 miljoen euro niet houdbaar is, maar een direct gevolg van een "extreem" negatief werkkapitaal. Wel verwacht ING dat deze weer zal aantrekken in de komende vijf maanden.

Het aandeel Sif stond vrijdag rond 10.00 uur 6 procent lager. Daarmee was het ruimschoots de grootste daler bij de kleinere bedrijven op de Amsterdamse beurs.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Sif Holding 55% zegt verkopen 20 stemmen

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 5 Nuchtere Kijk Op 6 november 2020 12:27
  Raar verhaal weer van de ING. Zie deze quote:

  "Wel verwacht ING dat deze weer zal aantrekken in de komende vijf maanden."

  Dus ze verwachten dat het de komende 5 maanden beter gaat? Maar voor nu een verkoop advies? Vreemde berichten en lijkt bijna op manipulatie op korten termijn? Om even de koers lager te zetten? En ja weer ING ? Een dag ervoor (4-11) geven ze nog een houden advies ! Een dag later een verkoop advies en verhogen ze wel de de koers met 1,50 euro? Geen idee wat daar allemaal gebeurd, het is bijna lachwekkend.

  www.iex.nl/Nieuws/ANP-061120-140/ING-...

  Kleine 2 maanden geleden (10-9) Kwam Abn-Amro nog met een herhaalde koop aanbeveling en verhoging.
  "Het koersdoel wordt door de analisten verhoogd van 11,00 EUR naar 16,50 EUR."

  Of staat daar ook ergens iets bij i.z. over 5 a 7 maanden? Vreemd allemaal en maak er nu maar een soort van geintje over. ;-) De grote groene golf moet nog komen op zee ! Benieuwd wat de ING voor PB klanten dan over 5 maanden te adviseren heeft ;-)
 2. forum rang 6 Ketelbinkie02 6 november 2020 13:17
  quote:

  IEX-Kr schreef op 6 november 2020 13:15:


  Het lijkt er op dat de ING zichzelf tegenspreekt. Goede vooruitzichten voor de komende 5 maanden en toch een verkoopadvies. Verwacht men dan na 5 maanden een terugval?
  Vreemd verhaal.


  Oppompen en dumpen en als men weer zin heeft alles de lucht in prijzen, zo gaat dat !
4 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare