Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

ING benoemt Kroatische tot nieuwe risicodirecteur

Gepubliceerd op 6 november 2020 08:16 | Views: 3.739

ING 25 jan

7,36 -0,35 (-4,51%)

AMSTERDAM (AFN) - ING heeft in de Kroatische Ljiljana Čortan een nieuwe risicodirecteur gevonden. Die belangrijke functie bij de bank was afgelopen zomer vrijgekomen toen haar voorganger Steven van Rijswijk werd gepromoveerd tot topman van het financiële concern.

Čortan (1971) begon haar carrière in 1996 bij Zagrebačka banka in Kroatië. Die bank werd in 2002 overgenomen door het Italiaanse UniCredit en bij dit concern wist Čortan verder carrière te maken. Enkele jaren terug werd ze bestuurder van de Duitse HypoVereinsbank, een dochterbedrijf van UniCredit.

Bij ING zal Čortan zich met ingang van volgend jaar bezig gaan houden met het aanpakken en voorkomen van fraude en witwassen. Dat blijft een gevoelig dossier. ING moest enkele jaren terug diep door het stof toen het concern voor gebrekkig witwastoezicht een boete kreeg van 775 miljoen euro.

Nieuwe kwesties

Afgelopen maanden kwamen kleine nieuwe kwesties aan het licht. Zo bleken de antiwitwascontroles van ING België niet helemaal op orde. Ook werd bekend dat de Poolse dochter van de bank een aantal klanten jarenlang dubieus geld vanuit Rusland liet wegsluizen. ING liet eerder deze week weten nog geen aanwijzingen te hebben dat deze kwesties kunnen leiden tot extra sancties.

Zelf ziet Čortan, wiens toetreding tot het bestuur in april 2021 nog aan de aandeelhouders wordt voorgelegd, de coronacrisis ook als een uitdaging als het gaat om het managen van risico's. "De impact van Covid-19 op economieën en het financiële systeem zal ons een tijdje bezighouden", legt ze uit. "Het heeft de manier waarop we werken al veranderd, maar het verandert ook de manier waarop we bepaalde bedrijfsmodellen en de bijbehorende financiële en niet-financiële risico's beoordelen." Ander belangrijke dossiers zijn volgens Čortan bijvoorbeeld de omgang met data en cyberveiligheid.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ING 65% zegt kopen 17 stemmen

Gerelateerd

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
 1. tomansky 6 november 2020 09:44
  quote:

  Jopie1962 schreef op 6 november 2020 09:41:


  "ING benoemt Kroatische tot nieuwe risicodirecteur"

  Een kroaat !!, ja dat is een risico op zich !


  Daar is Jopie weer, hahah. Eng hoor iemand uit een ander land....lekker alles en iedereen over 1 kam scheren, komt helemaal goed met jou.
 2. ZwartSchaap 6 november 2020 09:45
  quote:

  Jopie1962 schreef op 6 november 2020 09:41:


  "ING benoemt Kroatische tot nieuwe risicodirecteur"

  Een kroaat !!, ja dat is een risico op zich !


  Wat een niveau en vooroordeel. Ook ik weet niks van deze vrouw haar track-record. Dit is net zo erg als 'lekker blondje'. De beste vrouw zal er i.i.g. hopelijk meer verstand dan ons van hebben.
 3. forum rang 7 Jopie1962 6 november 2020 09:53
  quote:

  ZwartSchaap schreef op 6 november 2020 09:45:


  [...]

  Wat een niveau en vooroordeel. Ook ik weet niks van deze vrouw haar track-record. Dit is net zo erg als 'lekker blondje'. De beste vrouw zal er i.i.g. hopelijk meer verstand dan ons van hebben.


  Lieve hemel, nog een vrouw ook !!

  Tsja, dan moeten ze er een italiaan tegenover gaan zetten !!!! of beter nog: zo'n betrouwbare Rus ...
 4. forum rang 7 drooglegging 6 november 2020 10:09
  Inside the outsie: alle NL kandidaten waren weggetest door DNB, voornamelijk om futuliteiten.

  Deze mevrouw komt toch van buiten de EU? "no records"

  Ze heeft in een ver verleden nog wel in Octopusy(James Bond) gefigureerd vermeld haar CV

  Op termijn kan het ING hoofdkantoor dan mooi verhuizen naar Libushvana vanwege "de warme contacten" die mevrouw heeft onderhouden.

  ING moet nu groot denken, buiten de EU dus!
7 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare