Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Nieuwe baas voor Belgisch postbedrijf Bpost

Gepubliceerd op 6 november 2019 18:15 | Views: 2.573

PostNL 16:53

1,95 +0,00 (+0,08%)

BRUSSEL (AFN) - Het Belgische postbedrijf Bpost heeft een nieuwe topman gevonden. Jean-Paul Van Avermaet komt over van de Belgische tak van beveiligingsbedrijf G4S, waar hij dezelfde functie bekleedt. Bij Bpost zal hij Koen Van Gerven opvolgen, die enkele maanden geleden zijn vertrek aankondigde.

Van Gerven, die een aanstelling heeft tot eind februari, was niet onomstreden. Sinds zijn aantreden in 2014 was hij onder meer betrokken bij de mislukte overname van de Nederlandse branchegenoot PostNL. Daarna werd het Amerikaanse Radial voor 820 miljoen dollar ingelijfd, maar dat bedrijf bleek verlieslatend.

Verder kampt Bpost in België met de krimpende postmarkt. Waar PostNL in Nederland de oplossing zoekt in een samengaan met concurrent Sandd wordt in België gewerkt aan een nieuw distributiemodel. Daarbij wordt urgente post, die de volgende dag wordt bezorgd, duurder dan overige poststukken, die binnen drie dagen worden bezorgd.

Bpost kwam woensdag ook met cijfers naar buiten. Het postbedrijf behaalde in het derde kwartaal meer omzet en een hoger resultaat dan waar analisten gemiddeld op rekenden. De postvolumes in België daalden minder dan verwacht.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
PostNL 83% zegt kopen 6 stemmen

Gerelateerd

PostNL Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare