Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Indiaas Tata Steel voelt lage prijzen

Gepubliceerd op 6 nov 2019 om 14:43 | Views: 1.716 | Onderwerpen: staal

ArcelorMittal 11:29

15,12 -0,46 (-2,94%)

MUMBAI (AFN) - Tata Steel, het Indiase moederbedrijf van het voormalige Hoogovens in IJmuiden, heeft in het afgelopen kwartaal een lagere omzet in de boeken gezet dan een jaar eerder. Evenals branchegenoten kampte het staalconcern met gedaalde staalprijzen op belangrijke markten. Op thuismarkt India was de economische activiteit minder wegens strengere regels voor kredietverstrekking.

De omzet in het tweede kwartaal van het gebroken boekjaar bedroeg 345,8 miljard roepie, omgerekend zo'n 4,4 miljard euro. Dat was in dezelfde periode een jaar eerder nog bijna 409 miljard roepie. Tata Steel zette wel een 6 procent hogere winst in de boeken van 33 miljard roepie, dankzij een eenmalige belastingmeevaller.

De Europese activiteiten van Tata Steel hadden te maken met zwakke marktomstandigheden. Naast lage prijzen drukte ook de brexit op het ondernemersvertrouwen. Eerder dit jaar werd bekend dat Tata Steel Europe, inclusief de staalfabriek in IJmuiden, in de kosten moet snijden om winstgevender te worden. Over de details van dit 'transformatieprogramma' liet Tata Steel bij zijn kwartaalcijfers niets los.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
ArcelorMittal 100% zegt kopen 8 stemmen

Gerelateerd

staal

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

ArcelorMittal

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links