Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Lufthansa schrapt 1300 vluchten door staking

Gepubliceerd op 6 november 2019 14:07 | Views: 1.160

Air France-KLM 15:40

4,14 -0,03 (-0,77%)

LUFTHANSA AG VNA O.N. 02 jul

8,90 +0,07 (+0,79%)

KEULEN (AFN/DPA) - De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa schrapt donderdag en vrijdag 1300 vluchten vanwege een staking van het cabinepersoneel. Ongeveer 180.000 reizigers worden daardoor getroffen. Het cabinepersoneel strijdt voor een hoger loon.

Ook een tiental vluchten tussen Schiphol en München en Frankfurt wordt donderdag getroffen door de staking, zo blijkt uit een overzicht op de site van Lufthansa. Welke vluchten wél doorgaan is daar ook te zien. Voor vrijdag was het vluchtoverzicht nog niet bijgewerkt.

Lufthansa probeerde via de rechter de staking te verbieden. Die gaf de luchtvaartmaatschappij echter geen gelijk, en ook niet woensdag laat op dag in hoger beroep.

Omboekmogelijkheden

Als voorbereiding op de staking had Lufthansa zijn klanten al ruime omboekmogelijkheden aangeboden. Zo konden ze binnenlandse vluchten omzetten in treinreizen of hun vlucht naar een andere dag omzetten.

In totaal voert Lufthansa 3000 vluchten per dag uit op donderdag en vrijdag. Donderdag zet het bedrijf een streep door 700 vluchten, vrijdag gaat het om 600 stuks.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
LUFTHANSA AG VNA O.N.
Air France-KLM

Gerelateerd

Air France-KLM

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

DEUTSCHE LUFTHANSA AG

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare