Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Jumbo opent eerste supermarkt in België

PELT (AFN/BELGA) - Jumbo heeft woensdag zijn eerste supermarkt in België geopend. De grootgrutter uit Veghel heeft grootse plannen bij de zuiderburen. Jumbo had eerder al aangegeven ruimte te zien voor zeker honderd vestigingen in het land.

De eerste Belgische Jumbo is te vinden in Pelt, net over de grens met Nederland. Komende weken opent Jumbo ook nieuwe supermarkten in de gemeenten Lanaken en Rijkevorsel. Volgend jaar komen daar nog twaalf tot vijftien nieuwe Vlaamse vestigingen bij.

Jumbo sluit ook een gang naar Wallonië op termijn niet uit. "Op dit moment zijn er nog geen plannen voor Wallonië, maar het zou geen onlogische stap zijn. Eerst willen we ervaring opdoen in Vlaanderen", heeft topman Frits van Eerd gezegd. Hij is overigens niet van plan een prijzenoorlog te ontketenen met de Belgische marktleider Colruyt.

Jumbo heeft in Nederland ruim 650 supermarkten en zeven grotere Foodmarkten. Rivaal Albert Heijn maakte in 2011 al de stap naar België. Moederbedrijf Ahold Delhaize kondigde begin dit jaar aan komende jaren dertig tot vijftig nieuwe filialen te willen openen bij de zuiderburen, bovenop de ruim veertig Albert Heijns die de keten er al had.

Lees over dit aandeel ook

  1. 09:15 Consumentenbond daagt Albert Heijn voor rechter om fouten in kassabonnen 5
  2. 14 feb Ahold Delhaize op overnamejacht in de VS

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Ahold Delhaize

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. taurus86 6 november 2019 17:17
    "Albert Heijn heeft problemen", aldus vertelde een jonge talentvolle filiaalmanager mij recent. "Leeftijdsdiscriminatie bij de werving en behoud van personeel is aan de orde van de dag. En veel geld moet naar België omdat het er niet lekker loopt."
    Ik heb het vandaag niet uit de juichverhalen vernomen, maar ik heb er wel naar gehandeld. Er komt vast wel weer een geschikt instapmoment. Dan zijn de aandelen misschien wel weer 3 voor 2.
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Ahold Delhaize Koninklijke

26,790 17:36
-0,190 -0,70%
Premium

Ahold Delhaize op overnamejacht in de VS

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links