Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Jumbo opent eerste supermarkt in België

Gepubliceerd op 6 november 2019 12:52 | Views: 2.120 | Onderwerpen: België, levensmiddelen

Ahold Delhaize 27 nov

23,81 +0,23 (+0,98%)

PELT (AFN/BELGA) - Jumbo heeft woensdag zijn eerste supermarkt in België geopend. De grootgrutter uit Veghel heeft grootse plannen bij de zuiderburen. Jumbo had eerder al aangegeven ruimte te zien voor zeker honderd vestigingen in het land.

De eerste Belgische Jumbo is te vinden in Pelt, net over de grens met Nederland. Komende weken opent Jumbo ook nieuwe supermarkten in de gemeenten Lanaken en Rijkevorsel. Volgend jaar komen daar nog twaalf tot vijftien nieuwe Vlaamse vestigingen bij.

Jumbo sluit ook een gang naar Wallonië op termijn niet uit. "Op dit moment zijn er nog geen plannen voor Wallonië, maar het zou geen onlogische stap zijn. Eerst willen we ervaring opdoen in Vlaanderen", heeft topman Frits van Eerd gezegd. Hij is overigens niet van plan een prijzenoorlog te ontketenen met de Belgische marktleider Colruyt.

Jumbo heeft in Nederland ruim 650 supermarkten en zeven grotere Foodmarkten. Rivaal Albert Heijn maakte in 2011 al de stap naar België. Moederbedrijf Ahold Delhaize kondigde begin dit jaar aan komende jaren dertig tot vijftig nieuwe filialen te willen openen bij de zuiderburen, bovenop de ruim veertig Albert Heijns die de keten er al had.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Ahold Delhaize 60% zegt kopen 5 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 taurus86 6 november 2019 17:17
    "Albert Heijn heeft problemen", aldus vertelde een jonge talentvolle filiaalmanager mij recent. "Leeftijdsdiscriminatie bij de werving en behoud van personeel is aan de orde van de dag. En veel geld moet naar België omdat het er niet lekker loopt."
    Ik heb het vandaag niet uit de juichverhalen vernomen, maar ik heb er wel naar gehandeld. Er komt vast wel weer een geschikt instapmoment. Dan zijn de aandelen misschien wel weer 3 voor 2.
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare