Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

ISS-baas vindt gestelde doelen te ambitieus

Gepubliceerd op 6 november 2019 10:25 | Views: 1.212

KOPENHAGEN (AFN/BLOOMBERG) - De Deense schoonmaakreus ISS, dat tevens facilitaire diensten aanbiedt, zet het mes in zijn jaardoelen. Volgens topman Jeff Gravenhorst waren de eerder uitgesproken verwachtingen te ambitieus. De bijstelling zorgde voor een koersdreun voor het aandeel ISS in Kopenhagen waar het woensdag in de vroege handel dik 16 procent aan beurswaarde kwijtspeelde.

ISS zag zichzelf na de cijfers over het derde kwartaal onder meer genoodzaakt de verwachtingen voor de winstmarge en de vrije kasstroom te verlagen. Het meetperiode werd afgesloten met een omzetgroei van 8,9 procent. Daarbij hield ISS, dat wereldwijd actief is, zijn verwachting voor een autonome omzetgroei in stand.

Het bijstellen van de eigen prognoses noemde Gravenhorst teleurstellend. Volgens hem was sprake van enkele eenmalige tegenvallers, zonder die expliciet te benoemen. Het bedrijf geeft zichzelf twaalf maanden de tijd om een investeringsprogramma te voltooien. In die periode moet ook een verbeterplan worden opgesteld. De doelen van ISS voor de middellange termijn blijven in stand, maar wel met een vertraging van een jaar.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare