Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Azië en VS zitten Hunter Douglas dwars

Gepubliceerd op 6 nov 2019 om 08:22 | Views: 1.268 | Onderwerpen: Azië, Verenigde Staten

Hunter Douglas 14:37

58,40 0,00 (0,00%)

ROTTERDAM (AFN) - Raambekleder en producent van bouwproducten Hunter Douglas heeft het derde kwartaal van het jaar afgesloten met een lagere omzet in vergelijking met een jaar eerder. Het bedrijf, vooral bekend van het merk Luxaflex, kampte met lagere verkoopvolumes in Azië en de Verenigde Staten en negatieve wisselkoerseffecten.

Hunter Douglas zette in de meetperiode een omzet van 890,9 miljoen dollar in de boeken, tegen 923,6 miljoen dollar een jaar eerder. Volgens het bedrijf daalden de verkoopvolumes in de periode met 1,1 procent en hadden wisselkoerseffecten een negatief effect van 2,6 procent. Overnames en verkopen van bedrijfsonderdelen pakten per saldo licht positief uit voor het Rotterdamse bedrijf.

Het bedrijfsresultaat viel met 87,4 miljoen dollar 3,6 procent lager uit. Op basis van lokale valuta was volgens het bedrijf in alle regio's sprake van een plus met uitzondering van wederom de VS en Azië. De winst steeg met bijna 19 procent tot 70,1 miljoen dollar.

Hunter Douglas rekent in de nabije toekomst op aanhoudende maar tragere groei in de Verenigde Staten, Europa, en Azië. Voor Latijns-Amerika rekent de onderneming op een verbetering voor het economische klimaat.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Hunter Douglas 100% zegt verkopen 1 stemmen

Gerelateerd

Azië

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Verenigde Staten

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Hunter Douglas

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links