Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Oliereus Rosneft voert resultaten flink op

Gepubliceerd op 6 november 2018 11:56 | Views: 1.907

Royal Dutch Shell A 16:08

14,58 -0,19 (-1,26%)

MOSKOU (AFN/RTR/BLOOMBERG) - Rosneft heeft zijn resultaten in het derde kwartaal flink opgekrikt. De Russische oliegigant profiteerde van de hogere olieprijzen en afspraken tussen Rusland en oliekartel OPEC om de oliekraan weer wat meer open te zetten.

Het concern hield onder de streep 142 miljard roebel over, ongeveer drie keer zoveel als een jaar eerder. Het gaat omgerekend om zo'n 1,9 miljard euro. De kwartaalomzet ging op jaarbasis met bijna 53 procent omhoog naar een kleine 2,3 biljoen roebel, oftewel ruim 30 miljard euro.

Al dat extra geld gebruiken de Russen onder meer om hun schuldenberg wat kleiner te maken. Topman Igor Setsjin waarschuwt wel dat het beeld voor 2019 nog onzeker is. Dat komt onder meer omdat de olieprijzen momenteel erg schommelen.

Ook meldde Rosneft dat het staatsinvesteringsfonds van Qatar 3,7 miljard euro neertelt voor een belang van dik 14 procent in het concern. Daardoor wordt het golfstaatje de op twee na grootste aandeelhouder. Alleen de Russische overheid en de Britse branchegenoot BP hebben een groter belang. De deal was al eerder aangekondigd.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Royal Dutch Shell A 100% zegt kopen 2 stemmen

Gerelateerd

Royal Dutch Shell A

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare