Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Klappen voor SBM in vlakke AEX

AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam is maandag nagenoeg ongewijzigd de dag uit gegaan. Op het Damrak kreeg SBM Offshore rake klappen omdat het bedrijf in de Verenigde Staten een nieuwe boete boven het hoofd hangt. Beleggers waren ook niet blij met de kwartaalcijfers van Vopak.

De AEX-index op Beursplein 5 sloot een fractie hoger op 555,22 punten. De MidKap daalde 0,3 procent, tot 853,45 punten. De beurzen in Frankfurt en Parijs verloren tot 0,2 procent. Londen noteerde vlak.

SBM Offshore duikelde bijna 14 procent in de AEX. De toeleverancier aan de olie- en gasindustrie liet weten een nieuwe boete in de VS in verband met een groot Braziliaans omkoopschandaal in te calculeren. SBM heeft daarvoor zo'n 205 miljoen euro opzijgezet.

Vopak onderuit

Vopak verloor ruim 6 procent. Het tankopslagbedrijf is nog voorzichtiger geworden over het te verwachten jaarresultaat. Het bedrijf rekent momenteel op een daling van het bedrijfsresultaat met circa 10 procent. Eerder ging Vopak uit van een winstdaling van 5 tot 10 procent.

Altice leverde na de koersval van ruim 22 procent op vrijdag opnieuw ruim 3 procent in. Altice USA, de Amerikaanse tak van het telecom- en kabelbedrijf, gaat een strategische samenwerking aan met het Amerikaanse Sprint. De samenwerking volgt kort na het bericht dat de fusiegesprekken tussen telecommaatschappij Sprint en branchegenoot T-Mobile US definitief zijn stopgezet.

PostNL bovenaan

Cijfers van PostNL werden wél positief ontvangen. Het postbedrijf prijkte bovenaan de MidKap met een plus van 4,4 procent. De postbezorger profiteerde afgelopen kwartaal van een aanhoudend sterke groei bij de pakketbezorging.

Beter Bed, dat vrijdag 9 procent kwijtraakte, zakte verder weg. De beddenverkoper verloor 3,4 procent na adviesverlagingen door ING en ABN AMRO.

De euro was 1,1597 dollar waard, tegen 1,1602 dollar op vrijdag. Een vat Amerikaanse olie kostte 2,3 procent meer op 56,90 dollar. Brentolie steeg 2,7 procent in prijs tot 63,74 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX
HAL Trust
SBM Offshore

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. AEX 09:13
    873,27
    +0,78% +6,76
  2. HAL Trust 22 apr
    125,000
    0,00% 0,000
  3. SBM Offshore 22 apr
    14,520
    0,00% 0,000

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links