Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

SBM en Vopak onderaan lagere AEX

SBM en Vopak onderaan lagere AEX

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen deden maandag een stapje terug. Op het Damrak kreeg SBM Offshore rake klappen nadat het bekendmaakte in de Verenigde Staten op een nieuwe boete te rekenen. Ook Vopak werd lager gezet na zwakke resultaten. De kwartaalcijfers van PostNL vielen wel in goede aarde.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 0,2 procent in de min op 554,15 punten. De MidKap daalde ook 0,2 procent, tot 854,34 punten. De beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs verloren tot 0,3 procent.

SBM Offshore zag ruim 10 procent aan beurswaarde verdampen en was daarmee veruit de grootste daler in de AEX. De toeleverancier aan de olie- en gasindustrie houdt rekening met een nieuwe boete in de VS in verband met een groot Braziliaans omkoopschandaal. SBM heeft daarvoor zo'n 205 miljoen euro opzij gezet.

Voorzichtiger

Vopak volgde met een min van 2,9 procent. Het tankopslagbedrijf is nog voorzichtiger geworden over het te verwachten jaarresultaat. Het bedrijf rekent momenteel op een daling van het bedrijfsresultaat met circa 10 procent. Eerder ging Vopak uit van een winstdaling van 5 tot 10 procent.

Altice (min 2 procent) zakte verder weg na de koersval van ruim 22 procent op vrijdag. Altice USA, de Amerikaanse tak van het telecom- en kabelbedrijf, gaat een strategische samenwerking aan met het Amerikaanse Sprint. De samenwerking volgt kort na het bericht dat de fusiegesprekken tussen telecommaatschappij Sprint en branchegenoot T-Mobile US definitief zijn stopgezet.

Groei

In de MidKap prijkte PostNL bovenaan met een plus van bijna 4 procent. De postbezorger profiteerde afgelopen kwartaal van een aanhoudend sterke groei bij de pakketbezorging. Beursintermediair Flow Traders sloot de rij met een verlies van meer dan 2 procent.

Air France-KLM leverde opnieuw in met een min van 0,8 procent. De luchtvaartcombinatie verloor vrijdag al 7,5 procent na publicatie van de kwartaalcijfers. Ook Beter Bed, dat vrijdag 9 procent kwijtraakte, zakte verder weg. De beddenverkoper verloor 3,5 procent na een adviesverlaging door ING. Detacheerder DPA Group, die afgelopen kwartaal meer winst en omzet boekte, won 0,6 procent.

De euro was 1,1605 dollar waard, tegen 1,1602 dollar op vrijdag. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,5 procent meer op 55,94 dollar. Brentolie steeg 0,7 procent in prijs tot 62,50 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX
HAL Trust
SBM Offshore
Vopak

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. AEX 18:05
    874,02
    -0,09% -0,77
  2. HAL Trust 17:35
    125,000
    0,00% 0,000
  3. SBM Offshore 17:35
    14,280
    -0,70% -0,100
  4. 38,060
    -0,78% -0,300

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links