Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Resultaten Vopak volgens verwachting'

AMSTERDAM (AFN) - De resultaten van Vopak over het derde kwartaal zijn nagenoeg in lijn met de verwachtingen, evenals de winstprognose voor heel 2015. Dat schrijft analist Andre Mulder van Kepler Cheuvreux vrijdag in een commentaar.

Vopak gaat voor het vierde kwartaal uit van een brutowinst in lijn met de 194 miljoen euro die in de voorgaande periode werd geboekt. Dat lijkt er volgens Mulder op te wijzen dat het bedrijf geen verdere erosie van de resultaten voorziet. De verwachting was een verdere verslechtering in 2016, aldus de marktvorser.

Zijn collega Michel Aupers van Rabobank ziet evenmin verrassingen in de cijfers, maar noemt het positief dat Vopak een duidelijkere prognose voor dit jaar heeft afgegeven. Hij voorspelt wel dat de marktontwikkelingen in Azië nog een half tot anderhalf jaar voor onzekerheid blijven zorgen.

Lichte kant

ING noemde de resultaten aan de lichte kant. Volgens analist Quirijn Mulder komt dat doordat de effecten van desinvesteringen groter waren dan verwacht. De vooruitzichten stroken wel met wat ING had verwacht.

Kepler Cheuvreux heeft een reduce-advies voor Vopak met een koersdoel van 34 euro. ING hanteert bij een richtprijs van 37,50 euro een hold-aanbeveling. Rabobank is met een koopadvies en een koersdoel van 46 euro aanzienlijk positiever. Het aandeel koerste vrijdagochtend 4,7 procent hoger op 39,52 euro in een licht hogere AEX.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
HAL Trust
Vopak

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. HAL Trust 24 apr
    125,000
    0,00% 0,000
  2. 38,060
    -0,78% -0,300

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links