Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Oliebedrijf Premier Oil fuseert met Chrysaor

Gepubliceerd op 6 oktober 2020 11:27 | Views: 3.185

Royal Dutch Shell A 27 nov

15,12 -0,02 (-0,15%)

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Het Britse oliebedrijf Premier Oil fuseert met branchegenoot Chrysaor om zo de grootste olie- en gasproducent in het Britse deel van de Noordzee te vormen.

Door de fusie ontstaat een concern dat dagelijks het equivalent van meer dan 250.000 vaten olie produceert. Het gecombineerde bedrijf heeft een beursnotering in Londen. Het grootste deel van het fusiebedrijf komt in handen van Chrysaor. Met de deal kan Premier Oil een moeilijke periode afsluiten, met een scherp gedaalde beurskoers en een schuldenherstructurering.

Het in 2007 opgerichte Chrysaor heeft in de afgelopen jaren zijn positie in de Noordzee steeds verder versterkt door de overnames van bezittingen van onder meer Shell en ConocoPhillips. Daarmee waren miljarden dollars gemoeid.

Het nieuwe fusiebedrijf zal worden geleid door de Amerikaanse Linda Cook, waarmee zij een van de weinige vrouwelijke bestuursvoorzitters in de olie-industrie wordt.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Royal Dutch Shell A 88% zegt kopen 17 stemmen

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. createmonnie 6 oktober 2020 12:37
    Als Shell nu fuseert met een ander Europese reus. Ik denk dat we uiteindelijk naar een reusachtige economie zullen groeien. Op deze manier blijven concureren met oude producten/diensten is een no-go voor de beurs en economie. Alleen samen kunnen we er waarde uithalen, maarja mag dat van onze Europese leiders...
3 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare