Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Veolia koopt groot belang in nutsbedrijf Suez

PARIJS (AFN/RTR/BLOOMBERG) - Het Franse nutsbedrijf Veolia neemt voor 3,4 miljard euro een groot belang in zijn Franse branchegenoot Suez. Het belang van bijna 30 procent wordt gekocht van het Franse energieconcern Engie. Veolia wil nu een bod op heel Suez gaan uitbrengen.

De prijs voor het belang bedroeg 18 euro per aandeel Suez. Veolia wil een vergelijkbaar bod gaan doen op de rest van Suez. Overigens zit Suez helemaal niet te wachten op een overname door Veolia en noemt de toenadering "vijandig". Er zijn onder meer zorgen over banenverlies bij een eventuele overname. Veolia heeft gezegd enkel door te zetten met een volledige overname als het bestuur van Suez daarachter staat.

De Franse overheid is een grote aandeelhouder van Engie en stemde tegen een verkoop van het belang in Suez aan Veolia. De Franse staat wil graag dat beide bedrijven op vriendschappelijke manier met elkaar praten en hun meningsverschillen bijleggen voordat een overname plaatsvindt.

Veolia en Suez zijn actief met bijvoorbeeld waterzuivering en afvalverwerking. Door samen te gaan zou een wereldspeler ontstaan op dat gebied.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links