Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Veolia koopt groot belang in nutsbedrijf Suez

Gepubliceerd op 6 oktober 2020 09:44 | Views: 1.563 | Onderwerpen: energie

PARIJS (AFN/RTR/BLOOMBERG) - Het Franse nutsbedrijf Veolia neemt voor 3,4 miljard euro een groot belang in zijn Franse branchegenoot Suez. Het belang van bijna 30 procent wordt gekocht van het Franse energieconcern Engie. Veolia wil nu een bod op heel Suez gaan uitbrengen.

De prijs voor het belang bedroeg 18 euro per aandeel Suez. Veolia wil een vergelijkbaar bod gaan doen op de rest van Suez. Overigens zit Suez helemaal niet te wachten op een overname door Veolia en noemt de toenadering "vijandig". Er zijn onder meer zorgen over banenverlies bij een eventuele overname. Veolia heeft gezegd enkel door te zetten met een volledige overname als het bestuur van Suez daarachter staat.

De Franse overheid is een grote aandeelhouder van Engie en stemde tegen een verkoop van het belang in Suez aan Veolia. De Franse staat wil graag dat beide bedrijven op vriendschappelijke manier met elkaar praten en hun meningsverschillen bijleggen voordat een overname plaatsvindt.

Veolia en Suez zijn actief met bijvoorbeeld waterzuivering en afvalverwerking. Door samen te gaan zou een wereldspeler ontstaan op dat gebied.

Gerelateerd

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare