Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beurzen gemengd richting banenrapport VS

Beurzen gemengd richting banenrapport VS

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen lieten vrijdag een gemengd beeld zien, waarbij de koersuitslagen beperkt bleven. Beleggers hielden met een schuin oog de ontwikkelingen rond de politieke crisis in Spanje in de gaten en keken vooral uit naar het officiële banenrapport van de Amerikaanse overheid, dat later op de dag wordt vrijgegeven.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 0,2 procent lager op 542,01 punten. De MidKap steeg een fractie tot 829,14 punten. Londen won 0,1 procent. Parijs daalde 0,2 procent en Frankfurt steeg 0,1 procent.

De hoofdindex in Madrid zakte 0,9 procent. Het Catalaanse parlement wil maandag debatteren over de mogelijke onafhankelijkheid van de regio. Het Spaanse grondwettelijke hof heeft de zitting echter verboden.

Air France-KLM

Unilever verloor 0,9 procent en was daarmee de grootste daler in de AEX. De veiling van de margarinetak van het levensmiddelenconcern heeft volgens persbureau Reuters tot dusver vooral belangstelling gewekt van investeringsmaatschappijen. Spelers uit de levensmiddelenbranche zelf zien af van een overnamebod. Digitaal beveiliger Gemalto stond bovenaan met een plus van 2,6 procent.

Hekkensluiter in de MidKap was luchtvaartcombinatie Air France-KLM met een min van 0,9 procent. Beursintermediair Flow Traders ging aan kop met een winst van 3 procent.

Brunel

Bij de kleinere bedrijven kreeg Brunel er 4,6 procent bij. Analisten van ING schroefden het beleggingsadvies voor de detacheerder op naar kopen.

Renault klom 1,7 procent in Parijs. De Franse autobouwer introduceert meer auto's die op stroom rijden en schroefde tegelijk zijn winstprognoses voor de periode tot 2022 op.

Euro

In Londen daalde easyJet ruim 2 procent. De Britse luchtvaartmaatschappij zag de winst afgelopen jaar verder afnemen. Het bedrijf vervoerde een recordaantal passagiers en zag zijn vliegtuigen nog nooit zo vol zitten. Maar dat werd tenietgedaan door aanhoudend zware druk op de ticketprijzen.

Ryanair zakte in Dublin bijna 2 procent. De Ierse prijsvechter heeft zijn piloten loonsverhoging beloofd en meer baanzekerheid. Ryanair begon afgelopen maand met het schrappen van duizenden vluchten, mede doordat piloten nog een berg verlofdagen moesten opmaken.

De euro was 1,1698 dollar waard, tegen 1,1710 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,6 procent minder op 50,49 dollar. De prijs van Brentolie zakte 0,2 procent tot 56,90 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links