Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

ABN AMRO koploper in lagere AEX

ABN AMRO koploper in lagere AEX

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam ging vrijdag licht omlaag. De andere Europese beursgraadmeters lieten een gemengd beeld zien, waarbij de koersuitslagen beperkt bleven. Beleggers waren vooral in afwachting van het officiële banenrapport van de Amerikaanse overheid, dat later op de dag wordt vrijgegeven.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,1 procent in de min op 542,17 punten. De MidKap daalde ook 0,1 procent, tot 827,79 punten. Londen won 0,1 procent. Parijs daalde 0,2 procent en Frankfurt steeg 0,1 procent.

Uitzender Randstad sloot de rij in de AEX met een verlies van 0,8 procent. ABN AMRO voerde de stijgers aan met een plus van 0,9 procent.

PostNL

Unilever daalde 0,7 procent. De veiling van de margarinetak van het levensmiddelenconcern heeft volgens persbureau Reuters tot dusver vooral belangstelling gewekt van investeringsmaatschappijen. Spelers uit de levensmiddelenbranche zelf hebben afgezien van een overnamebod.

Hekkensluiter in de MidKap was postbezorger PostNL met een min van 0,9 procent. Vastgoedbedrijf Eurocommercial Properties en chipbedrijf ASMI gingen aan kop met winsten van 0,5 procent.

Renault

Bij de kleinere bedrijven dikte Brunel 4,6 procent aan. Analisten van ING schroefden het beleggingsadvies voor de detacheerder op naar kopen.

Renault klom 0,5 procent in Parijs. De Franse autobouwer introduceert meer auto's die op stroom rijden en heeft tegelijk zijn winstprognoses voor de periode tot 2022 verhoogd.

In Londen daalde easyJet ruim 1 procent. De Britse luchtvaartmaatschappij heeft de winst afgelopen jaar verder zien afnemen. Het bedrijf vervoerde een recordaantal passagiers en zag zijn vliegtuigen nog nooit zo vol zitten. Maar dat werd tenietgedaan door aanhoudend zware druk op de ticketprijzen.

Euro

Ryanair zakte in Dublin 0,5 procent. De Ierse prijsvechter heeft zijn piloten loonsverhoging beloofd en meer baanzekerheid. Ryanair begon afgelopen maand met het schrappen van duizenden vluchten, mede doordat piloten nog een berg verlofdagen moesten opmaken.

De euro was 1,1686 dollar waard, tegen 1,1710 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,5 procent minder op 50,55 dollar. De prijs van Brentolie zakte 0,4 procent tot 56,78 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ABN AMRO BANK N.V.
AEX

Gerelateerd

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links