Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Nieuwe topvrouw KPN zet koers KPN voort'

Gepubliceerd op 6 sep 2019 om 09:28 | Views: 2.634

KPN 10:27

2,93 0,00 (-0,03%)

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Dominique Leroy, de nieuwe topvrouw van KPN, zet het al uitgestippelde langetermijnplan van het telecombedrijf voort. Dat schrijven kenners bij KBC Securities. Zij merken verder op dat Leroy een ervaren bestuurder is en ook "een inspirerend leider". Daarnaast houdt ze het klantenbelang altijd voor ogen, aldus analisten.

Vorig jaar kondigde KPN zijn strategie tot 2021 aan, waaronder de focus op winstgevendheid en versnelde versimpeling en digitalisering van processen en producten als belangrijke pijlers. Afgaand op het eerste commentaar van Leroy is ze niet van plan om hier van af te wijken, denkt KBC. Daarnaast vinden de marktvorsers het positief dat het telecombedrijf in een korte tijd vervanging heeft gevonden voor Maximo Ibarra, de vertrekkende topman.

Marktkenners bij Citi verwachten ook niet dat Leroy aan bestaande plannen van KPN gaat tornen. Als dat wel gebeurt, zal dat "beperkt" zijn. Verder hebben de analisten lovende woorden voor Leroy. "Veel mensen binnen de sector en beleggers hebben respect voor haar."

Transitie

De transitie van Leroy van Proximus naar KPN verloopt soepel, naar verwachting van de analisten van Citi. De twee telecombedrijven hebben veel overeenkomsten. Bovendien presteerde Proximus de afgelopen jaren vooral beter op de zakelijke markt ondanks de uitdagende omstandigheden. De kenners denken dat Leroy deze ervaring ook bij KPN kan inzetten.

Ook marktkenners bij ING verwachten geen wijzigingen aan de koers van KPN. Daarnaast benadrukken ze dat er in het verleden geruchten waren over een mogelijke samensmelting van Proximus en KPN. Leroy was er echter toen tegen en lijkt aan deze positie te hebben vastgehouden, aldus ING.

Vergelijkbare bedrijven

Verder concluderen ING-analisten dat Leroy goed past bij KPN. Zij spreekt "perfect" Nederlands, mede na jarenlange ervaring bij Unilever. Daarnaast zijn Proximus en KPN zeer vergelijkbaar als bedrijven. Beide hebben hun thuismarkt als focus, zijn gepositioneerd in het premium-marktsegment, moeten grote investeringen maken in glasvezelnetwerken en moeten hun beleid ten aanzien van het personeel aanpassen. De marktvorsers waarschuwen wel dat met de komst van Leroy enkele bestuursleden van KPN, zoals de financieel directeur, kunnen vertrekken omdat ze voor zichzelf rekening hielden met de toppositie bij het bedrijf.

Zowel KBC als ING hanteren een hold-advies op KPN met een koersdoel van 2,90 euro. Citi heeft een koopadvies op het telecombedrijf met een richtprijs van 3 euro. Het aandeel stond omstreeks 10.40 uur 1,5 procent lager op 2,85 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
KPN 67% zegt kopen 6 stemmen

Gerelateerd

KPN Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
suske wiet
0
Wat een klucht.
Leroy heeft gelijk dat ze de poen pakt .
Wat een beleid bij KPN ,om te huilen .
Capricorn$$
0
Nieuwe naam voor KPN : Koninklijke Proximus Nederland nadat KPN onze zuiderburen heeft overgenomen.
Mr_Baldy
1
was flink overbought moest wel even omlaag, zelf denk ik dat rond 2,80 bodem wordt gevonden om vanuit daar weer te gaan stijgen, ik denk dat hierna wel de 2,90 doorbroken gaat worden en de weg naar 3,20 eind van het jaar genomen gaat worden
Dr Joep
0

Aanbevelingen:
Ontvangen: 0
Gegeven: 0

Ik heb alle KPN stukken gedumpt. Dit bedrijf gaat naar de klote. Vrouw aan de top en dan nog een Belg gaat per definitie fout.

4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links