Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Zorgen om Amerikaanse auto-industrie bij Fed

WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - De Federal Reserve, de koepel van centrale banken in de Verenigde Staten, maakt zich zorgen om de auto-industrie. Verspreid over het hele land zijn er signalen die wijzen op een vertraging in de sector. Dat staat in het zogeheten Beige Book dat woensdag door de Fed is gepubliceerd.

Volgens het rapport is de productie bij auto-assemblagebedrijven in de regio Cleveland sterk gedaald. In Chicago en omstreken bleek dat autoleveranciers niet actief meer op zoek zijn naar locaties voor nieuwe fabrieken. In andere regio's was sprake van dalende verkopen en gestegen voorraden. De volledige impact van de orkaan Harvey is niet meegenomen in het rapport, omdat daar te weinig tijd voor was.

De studie over de stand van zaken in de Amerikaanse economie is samengesteld op basis van enquêtes door de regionale centrale banken. Ondanks de negatieve geluiden uit de autosector was er in de VS in juli en augustus sprake van een bescheiden tot matige groei van de economie. De arbeidsmarkt stabiliseerde en de loondruk nam nagenoeg niet toe.

De inflatie kwam in juli op jaarbasis uit op 1,4 procent. De Federal Reserve ziet graag een niveau van bijna 2 procent. Volgens sommige beleidsmakers is de inflatie reden om nog even met een volgende rentestap te wachten na de verhogingen in maart en juni.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. Mick75 6 september 2017 23:02
    Zeer begaafde journalistieke berichtgeving hier op IEX.
    De FED maakt zich zorgen. En wat gaat de FED hiertegen doen? Zich nog meer zorgen maken.
    Op basis waarvan maakt de FED zich zorgen? Op basis van een enquêtes bij banken. De meest betrouwbare partijen als het gaat om marktmanipulatie.
    Ja, want er worden momenteel met al die orkanen minder auto's verkocht.
    Strakke journalistiek hier.
  2. [verwijderd] 7 september 2017 01:29
    @Mick75
    Die strakke journalistiek is hier altijd al geweest omdat iex een Amerikaans bedrijf is.
    Kijk maar eens goed hoe tegenstrijdig hun eigen berichtgevingen zijn. Voorb. De ene week zijn er minder Amerikaanse huizen verkocht en als het beter in het FED praatje past is de volgende week een toename. Maar hier zijn veel mensen blind en hebben deze onzin site nog steeds niet door. Het schijnt bij vele nog niet doorgedrongen te zijn dat alle markten door Centrale Banken gemanipuleerd worden en dat inflaties gemanipuleerd worden. De overheden zijn zelf de grootste criminelen die hun bevolking arm roven ten gunste van de 1% rijken.
  3. Da Freeze 8 september 2017 06:43
    Die zorgen om de Amerikaans autoindustrie zijn er al vele jaren. Hun ontwikkelingen lopen hopeloos achter op de rest van de wereld. Elektrisch en hybrides (behalve Tesla) is hun helemaal vreemd. Alleen in eigen land zijn de auto`s populair, in de rest van de wereld zijn ze onbetaalbaar door onderhoud, verbruik en belastingen.

    Daarnaast rijdt de Amerikaanse jetset liever in Europese status dan hun eigen fabrikaat, wat ook geldt voor de groeiende Aziatische markt.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links