Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Kleine plussen op beurzen Europa

Kleine plussen op beurzen Europa

AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam stond woensdagmiddag een fractie boven de slotstand van dinsdag. Elders in Europa gingen graadmeters overwegend omhoog. Beleggers deden rustig aan in afwachting van het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB) dat donderdag volgt. Verder bleef de onrust rondom Noord-Korea de gemoederen bezighouden.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde kort na de openingsbel op Wall Street 0,1 procent hoger op 515,79 punten. De MidKap steeg 0,5 procent tot 794,49 punten. De beurzen in Frankfurt en Parijs wonnen respectievelijk 1 en 0,3 procent. Londen stond 0,4 procent lager.

In de AEX-index was baggeraar Boskalis de sterkste stijger met een plus van 1,6 procent. Het bedrijf heeft via dochteronderneming Dockwise vier opdrachten voor zware zeetransporten binnengekregen. Tankopslagbedrijf Vopak sloot de rij met een min van 0,6 procent.

OCI

In de MidKap was OCI veruit de grootste stijger met een plus van meer dan 9 procent. De kunstmestproducent wist in de eerste helft van dit jaar meer winst en omzet te boeken dankzij een recordverkoop van kunstmest. Volgens het bedrijf zijn de marktvooruitzichten voor de middellange termijn positief.

Sterkste daler bij de middelgrote bedrijven was advies- en ingenieursbureau Arcadis met een verlies van 7,1 procent, na een adviesverlaging.

RoodMicrotec

RoodMicrotec klom 1,5 procent op de lokale markt. De chipdienstverlener heeft twee orders met een totale waarde van 250.000 euro binnengehaald. Het gaat om een betrouwbaarheidsonderzoek voor een klant in de telecommunicatiesector en een opdracht uit de automobielindustrie.

Core Laboratories noteerde een fractie hoger. De oliedienstverlener ondervindt negatieve gevolgen van de zware orkaan Harvey en geeft daarom een waarschuwing voor de winst en omzet in het derde kwartaal. Het bedrijf moest vanwege de grote overstromingen kantoren aan de Amerikaanse Golfkust sluiten en operaties stilleggen.

Berkeley

In Londen verloor Berkeley dik 3 procent. De Britse huizenbouwer waarschuwde dat de Londense vastgoedmarkt onder druk blijft staan door de onzekerheid rond brexit en een verhoging van de onroerendgoedbelasting.

De euro was 1,1930 dollar waard, tegen 1,1909 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie steeg 0,8 procent in prijs tot 49,05 dollar. Brentolie kostte 1 procent meer en werd verhandeld voor 53,91 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links