Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

OCI smaakmaker op Damrak

OCI smaakmaker op Damrak

AMSTERDAM (AFN) - Het aandeel van kunstmestproducent OCI was donderdag in trek op het Damrak na goed ontvangen resultaten. De Europese aandelenbeurzen stonden overwegend in het rood in navolging van de koersverliezen op Wall Street. Beleggers namen weinig risico voorafgaand aan het ECB-besluit op donderdag. Ook bleven de spanningen rond Noord-Korea zorgen voor terughoudendheid.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,1 procent lager op 514,83 punten. De MidKap steeg een fractie tot 791,18 punten, dankzij de koerssprong van OCI. De beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs leverden tot 0,4 procent in.

In de MidKap was OCI veruit de grootste stijger met een plus van 7 procent. Het kunstmestbedrijf boekte in de eerste helft van dit jaar meer winst en omzet dankzij een recordverkoop van kunstmest. Volgens het bedrijf zijn de marktvooruitzichten voor de middellange termijn positief.

Arcadis

Sterkste daler bij de middelgrote bedrijven was advies- en ingenieursbureau Arcadis met een verlies van ruim 3 procent. In de AEX stond verzekeraar Aegon onderaan met een min van 0,8 procent. Koploper was biotechnoloog Galapagos met een winst van 0,6 procent.

Op de lokale markt steeg RoodMicrotec 1,5 procent. De chipdienstverlener heeft twee orders met een totale waarde van 250.000 euro binnengehaald. Het gaat om een betrouwbaarheidsonderzoek voor een klant in de telecommunicatiesector en een opdracht voor een opdrachtgever uit de automobielindustrie.

Core Laboratories noteerde een fractie hoger. De oliedienstverlener ondervindt negatieve gevolgen van de zware orkaan Harvey en geeft daarom een waarschuwing voor de winst en omzet in het derde kwartaal. Het bedrijf moest vanwege de grote overstromingen kantoren aan de Amerikaanse Golfkust sluiten en operaties stilleggen.

Euro

In Londen daalde Berkeley 2,8 procent. De Britse huizenbouwer waarschuwde dat de Londense vastgoedmarkt onder druk blijft staan door de onzekerheid rond brexit en een verhoging van de onroerendgoedbelasting.

De euro was 1,1925 dollar waard, tegen 1,1909 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie steeg 0,1 procent in prijs tot 48,71 dollar. Brentolie kostte 0,1 procent minder en werd verhandeld voor 53,33 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX
OCI

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links