Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Galapagos profiteert weer van samenwerking met Gilead

Gepubliceerd op 6 augustus 2020 22:46 | Views: 7.917 | Onderwerpen: biotechnologie

Galapagos 23 okt

107,75 +4,00 (+3,86%)

MECHELEN (AFN) - Biotechnoloog Galapagos heeft afgelopen halfjaar zijn omzet meer dan verdubbeld, vooral door betalingen van de Amerikaanse partner Gilead. Daardoor kon het Nederlands-Belgische bedrijf ook meer geld uitgeven aan onderzoek en ontwikkeling en de voorbereiding voor het op de markt brengen van reumamedicijn filgotinib in Europa, wat leidde tot een groter nettoverlies.

De omzet van Galapagos kwam uit op 224,6 miljoen euro, tegen 108,5 miljoen euro een jaar geleden. De uitgaven aan onderzoek en ontwikkeling stegen naar 265,9 miljoen euro van 177,6 miljoen euro in de eerste helft van vorig jaar. Onder de streep resulteerde er een verlies van 165,6 miljoen euro.

De extra uitgaven aan onderzoek zijn terug te zien in een toename van het aantal nieuwe kandidaatmedicijnen. Ook wist het onder meer in Amsterdam genoteerde bedrijf, ondanks de coronapandemie die in eerste instantie de selectie van proefpersonen leek te gaan bemoeilijken, een aantal onderzoeksresultaten te overleggen in de eerste zes maanden.

Voor de rest van het jaar rekent Galapgos erop dat filgotinib in Europa wordt toegelaten en ook vanuit Japan en de Verenigde Staten verwacht het bedrijf beslissingen van de autoriteiten. Verder denkt de biotechnoloog resultaten bekend te kunnen maken van onderzoeken naar de werking van zijn medicijnen bij fibrose en artrose.

Galapgos heeft na het eerste halfjaar 5,6 miljard euro in kas. Het bedrijf denkt nog altijd dat er dit jaar tussen de 400 miljoen en 430 miljoen euro uit het bedrijf vloeit door investeringen en kosten.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Galapagos 82% zegt kopen 68 stemmen

Gerelateerd

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
 1. Gunther 7 augustus 2020 07:45
  Hoe meer kandidaten hoe meer growth options. Met het kasgeld kunnen ze veel onderzoek doen en voor elke optie in elk stadium beslissen om verder te gaan of niet. Doordat ze dit geld niet weggeven aan aandeelhouders gaat de pijplijn groeien en is het wachten op de volgende hit. Heb er heel veel vertrouwen in. Growth option zijn onderdeel van de waardering, naast de discounted cash flow. Daar moet Galapagos het nu nog voornamelijk van hebben. Dit is een aandeel dat je 10 jaar weglegt en dan terugkijken.
 2. forum rang 6 de tuinman 7 augustus 2020 08:40
  quote:

  wiegveld schreef op 7 augustus 2020 08:01:


  5,6 miljard is veel geld, nu er ook binnenkomt.
  2 opties: biotech bedrijf overnemen of aandelen inkopen.
  Op deze lage koers kijkt optie 2 mij geen gekke!


  Optie 2 is geen optie. Optie 1 wel.
  De enorme cash zal ingezet worden in de pipeline en gaat niet naar de aandeelhouders.
  Afspraak met Gilead.
6 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare