Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Europese beurzen blijven in het rood

Gepubliceerd op 6 augustus 2020 16:06 | Views: 1.980 | Onderwerpen: Europa

AEX 09:41

539,99 +3,98 (+0,74%)

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen stonden donderdagmiddag nog altijd duidelijk lager. Beleggers kregen opnieuw een stroom van resultaten voor de kiezen van grote bedrijven als Adecco, Adidas, AXA, Lufthansa en Siemens. Op het Damrak werden de handelsberichten van ING, NN Group, SBM Offshore en Fagron goed ontvangen.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde kort na de opening op Wall Street 0,6 procent lager op 559,83 punten. De MidKap steeg 0,1 procent tot 787,20 punten. Frankfurt daalde 0,4 procent en Parijs verloor 0,8 procent. Londen zakte 1,4 procent na het besluit van de Bank of England om het monetaire beleid ongewijzigd te laten.

ING ging aan kop in de AEX met een plus van 4,2 procent. De bank zette afgelopen kwartaal vanwege de coronacrisis meer dan 1,3 miljard euro opzij voor leningen die mogelijk nooit worden terugbetaald en zag de nettowinst kelderen. Maar er waren ook lichtpuntjes. De onlangs aangetreden topman Steven van Rijswijk benadrukte dat de bank ondanks de omstandigheden de rente-inkomsten maar licht zag terugzakken. Als de macro-economische vooruitzichten niet verder verslechteren, schat hij bovendien in dat er in de tweede helft van het jaar minder geld naar de stroppenpot hoeft te gaan.

Koerswinst van 2,4 procent voor NN Group

NN Group volgde met een koerswinst van 2,4 procent. De verzekeraar voerde de operationele winst in de eerste jaarhelft op dankzij kostenbesparingen. Het bedrijf achter Nationale-Nederlanden gaat ook zijn aandeelhouders weer belonen met een dividend en het inkopen van eigen aandelen.

In de MidKap prijkte SBM Offshore met ene plus van 3,5 procent bovenaan De maritiem oliedienstverlener verhoogde zijn winstverwachting voor dit jaar en schrapt 600 banen. Apothekersbedrijf Fagron steeg ook 3,5 procent na een flinke winstgroei in de eerste zes maanden van het jaar.

Siemens steeg 1,4 procent in Frankfurt. Het technologieconcern wist tijdens de virusuitbraak zijn fabrieken vrijwel onafgebroken door te laten draaien en boekte meer winst dan verwacht. Lufthansa daalde 2 procent. De Duitse luchtvaartmaatschappij leed afgelopen kwartaal opnieuw een miljardenverlies. Sportkledingconcern Adidas, die ook met cijfers kwam, klom 2,2 procent.

Verzekeraar AXA daalde bijna 4 procent in Parijs na een winstval in de eerste jaarhelft. Crédit Agricole verloor 1,9 procent na resultaten van de Franse bank. In Zürich won Adecco 0,3 procent. De Zwitserse uitzendreus werd hard geraakt door de coronacrisis, maar zag in juni en juli een "geleidelijke verbetering" op zijn markten.

De euro was 1,1864 dollar waard tegen 1,1895 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,7 procent meer op 42,50 dollar. Brentolie werd 0,9 procent duurder op 45,59 dollar per vat.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX 67% zegt kopen 6 stemmen

Gerelateerd

Europa

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

AEX

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
3 Posts
| Omlaag ↓
  1. Jan Kees van Buren 6 augustus 2020 19:52
    Er zijn te veel partijen die een nationaal belang hebben (pensioenen etc) dat de koersen al een beetje vast staan. Ik denk zelf tussen de 540 en de 575. Dus morgen weer groen tenzij Poetin opeens tieten heeft en een jurk aantrekt maar het zal zo een beetje tussen deze bandbreedte heen en weer gaan.
3 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare