Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Verkopen Burger King kwart omlaag door coronacrisis

Gepubliceerd op 6 augustus 2020 14:12 | Views: 1.099

Restaurant Brands Internationa 23 sep

55,11 -0,06 (-0,11%)

TORONTO (AFN/RTR) - De wereldwijde verkopen van Burger King zijn afgelopen kwartaal met meer dan een kwart gedaald. Door de coronapandemie moesten veel filialen van de fastfoodketen tijdelijk worden gesloten, en dat drukte flink op de resultaten.

De bijna 19.000 Burger King-vestigingen in de wereld waren goed 4,1 miljard dollar aan verkopen. Gecorrigeerd voor het aantal nieuwe restaurants dat afgelopen jaar de deuren heeft geopend, werd er ruim 13 procent minder aan Whoppers, Big Kings, Twister Fries en andere snacks en drankjes verkocht dan in hetzelfde kwartaal in 2019.

Moederbedrijf Restaurants Brands International zag de verkopen bij koffieketen Tim Hortons eveneens flink teruglopen. Daarentegen gingen de verkopen bij kipketen Popeyes, de derde keten van het bedrijf, juist flink omhoog. In Noord-Amerika stonden mensen soms lang in de rij voor de drive-thru's van Popeyes voor een van diens populaire 'chicken sandwiches'.

Franchise-ondernemers

Onder meer Burger King werkt veel met restaurants die worden gerund door franchise-ondernemers. Restaurant Brands International zelf zette ruim 1 miljard dollar omzet in de boeken, tegen 1,4 miljard dollar een jaar terug. De kwartaalwinst zakte van 257 miljoen tot 163 miljoen dollar.

Volgens topman José Cil zijn verreweg de meeste restaurants inmiddels weer open na de massale coronasluitingen. Het bedrijf werkt momenteel aan een sterk herstel en wil volgend jaar weer flink groeien. Eerder had Cil al wel aangegeven dat de coronacrisis waarschijnlijk voor een blijvende verandering zorgt in de restaurantwereld. Hij verwacht bijvoorbeeld dat bezorgen en ophalen van eten een belangrijkere rol zal krijgen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Restaurant Brands Internationa 67% zegt verkopen 3 stemmen

Gerelateerd

Restaurant Brands International

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare