Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Sabic boekt grootste verlies in tien jaar

Gepubliceerd op 6 augustus 2020 13:47 | Views: 2.842

Royal Dutch Shell A 09:45

11,12 +0,04 (+0,32%)

RIYAD (AFN/BLOOMBERG) - Het Saudische petrochemische concern Sabic heeft het grootste kwartaalverlies in ten minste tien jaar geboekt. De vraag naar kunststoffen, cosmetica en andere producten gemaakt met petrochemicaliën was afgelopen periode zwak door de vele lockdowns om het coronavirus onder controle te brengen. Ook kreeg het concern te maken met de sterke val van de olieprijzen de afgelopen maanden.

Het Saudische concern, dat in Nederland zijn Europese hoofdkantoor heeft, verkoopt veel chemicaliën die de prijsbewegingen van olie volgen. Sabic zette in het tweede kwartaal een verlies van 2,22 miljard riyal in de boeken, omgerekend 499 miljoen euro. Dat verlies bestond voor maar liefst uit 1,2 miljard riyal aan afschrijvingen. Het bedrijf rapporteerde een jaar eerder een winst van 2 miljard riyal. De omzet bedroeg afgelopen kwartaal 24,6 miljard riyal, zo'n 30 procent lager dan een jaar eerder.

Ondanks het grote verlies, ziet topman Yusef Al-Benyan al tekenen van herstel in de tweede helft van het jaar. "We verwachten in het derde en vierde kwartaal lichte verbeteringen. Er zullen dan positieve resultaten zijn, aangezien we in juli en augustus alweer te maken kregen met een aangetrokken vraag en betere prijzen."

De grootste olie-exporteur ter wereld Saudi Aramco kocht dit jaar voor 69 miljard dollar een belang van 70 procent in Sabic. Het olieconcern streeft ernaar om ook een van de grootste chemieproducenten te worden.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Royal Dutch Shell A 67% zegt kopen 9 stemmen

Gerelateerd

Royal Dutch Shell A

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare