Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Klokkenluider omkoopaffaire SBM Offshore op borgtocht vrij

Gepubliceerd op 6 augustus 2020 13:31 | Views: 2.241

HAL Trust 15:11

110,20 -0,40 (-0,36%)

SBM Offshore 15:21

13,65 -0,03 (-0,18%)

AMSTERDAM (AFN) - De oud-medewerker van SBM Offshore die een smeergeldaffaire bij de oliedienstverlener aan het licht bracht, is in Kroatië op borgtocht vrijgelaten. Dat meldt zijn Nederlandse advocaat. Klokkenluider Jonathan Taylor werd vorige week donderdag tijdens zijn vakantie in het land gearresteerd nadat justitie in Monaco een internationaal opsporingsbevel had uitgevaardigd.

In afwachting van een formeel uitleveringsverzoek moet hij voorlopig wel in de Kroatische stad Dubrovnik blijven, stelt zijn raadsman. Taylor hoopt dat de Kroaten zo'n verzoek zullen afwijzen, verklaart hij via klokkenluidersorganisatie Whistleblowing International Network.

De voormalige bedrijfsjurist bracht informatie naar buiten waaruit duidelijk werd dat het Nederlandse SBM Offshore jarenlang smeergeld betaalde bij het binnenhalen van grote projecten. De 51-jarige Brit voert al jaren rechtszaken tegen zijn oud-werkgever voor een financiële vergoeding. De Monegaskische autoriteiten betichtten Taylor er eerder van op die manier SBM Offshore af te persen. Taylor zelf vindt juist dat hij financieel gecompenseerd moet worden voor de imagoschade die hij door SBM Offshore zou hebben geleden. De zaak speelt in Monaco, omdat SBM Offshore daar lange zijn hoofdkantoor voerde.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
HAL Trust 57% zegt verkopen 7 stemmen
SBM Offshore 75% zegt kopen 8 stemmen

Gerelateerd

HAL Trust

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

SBM Offshore

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare