Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Herstel Britse economie duurt langer dan eerder gedacht'

Gepubliceerd op 6 augustus 2020 09:52 | Views: 2.012 | Onderwerpen: Groot-Britannië

LONDEN (AFN/RTR/BLOOMBERG) - De Bank of England verwacht dat de Britse economie meer tijd nodig zal hebben om te herstellen van de coronacrisis dan eerder gedacht. Daardoor moet het belangrijkste rentetarief bij de Britse centrale bank later mogelijk nog onder nul worden gebracht. Voorlopig is zo'n ingreep evenwel nog niet nodig. In bepaalde opzichten zien de economische ramingen er zelfs iets gunstiger uit dan bij een eerdere prognose in mei.

Bij het rentebesluit van donderdag besloten de beleidsmakers bij de centrale bank in Londen hun rentetarief voorlopig ongemoeid te laten op 0,1 procent. Ook aan het enorme opkoopprogramma voor obligaties werd niets veranderd. Met dat programma probeert de Bank of England de Britse economie te ondersteunen.

Zoals de situatie er nu uitziet lukt het waarschijnlijk pas om de Britse economie op zijn vroegst eind volgend jaar weer op het niveau van december 2019 te hebben, voorziet de centrale bank. In mei had de Bank of England nog gezegd dat de economie in de loop van de tweede helft van 2021 zou kunnen terugkeren naar het niveau van vóór de crisis.

Maar de recessie pakt waarschijnlijk wel iets minder scherp uit. De Britse economie lijkt nu op koers te liggen voor een algehele krimp van 9,5 procent in 2020, de slechtste prestatie in 99 jaar oftewel sinds de Eerste Wereldoorlog. Maar in mei hield de Bank of England nog rekening met een economische dreun van 14 procent. Dat had de ergste economische klap betekent in meer dan drie eeuwen. Ook de voorspelling voor de werkeloosheid is nu minder erg dan eerder voorzien.

Gerelateerd

Groot-Britannië

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
8 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 4 Ger1948 6 augustus 2020 10:15
  In alle berichtgevingen gaat men ervan uit dat corona achter ons ligt. Men spreekt over de corona- crisis alsof er geen besmettingen en doden meer zijn. Hoop dat men gelijk heeft, maar wat als het virus nog niet onder controle blijkt te zijn en er een 2e golf komt waar virologen zo van overtuigd zijn? Wellicht nog slechtere cijfers met als gevolg nog hogere koersen. Geweldig om dit allemaal te volgen. Lees iedere dag met veel plezier de analyses van onze beursgoeroes etc.etc.
 2. Menno87 6 augustus 2020 10:28
  quote:

  tolick schreef op 6 augustus 2020 10:13:


  Hey kraakt aardig door op naar die 550 ! Down down down


  Saai dagje vandaag net in de plus of in de min morgen gewoon dik in de groen.
  Die 550 zie ik komende week nog niet komen. Maar ben het met je eens we gaan nog wel naar beneden. Er moet echter eerst wel iets gebeuren, echt slechte cijfers voor een groot bedrijf.
  Ik zet mijn geld in op ABN om de hele slechte cijfers te leveren.
8 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare