Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Chemie- en farmaconcern Merck scherpt prognose aan

Gepubliceerd op 6 augustus 2020 09:48 | Views: 1.295 | Onderwerpen: biotechnologie, chemie

Merck & Co 17 sep

85,64 +0,07 (+0,08%)

DARMSTADT (AFN/DPA) - Het Duitse chemie- en farmacieconcern Merck heeft zijn winstprognose aangescherpt. De gevolgen van de coronapandemie zullen in de tweede helft van het jaar afnemen en in ieder geval geen wijdverspreide lockdowns meer veroorzaken, zo voorziet de onderneming.

De aangepast winst (ebitda) komt naar verwachting uit in een bandbreedte van 4,5 miljard euro en 4,9 miljard euro. Eerder rekende Merck op een bedrag tussen de 4,4 miljard euro en 4,9 miljard euro.

Hoewel Merck de afgelopen periode minder medicijnen verkocht doordat patiënten die geen corona hebben minder contactmomenten hadden met hun artsen, bleef de vraag naar kankermedicijn Bavencio en Mavenclad, een behandeling voor multiple sclerose, nog steeds groeien. Ook profiteerde Merck van de activiteiten uit recent gedane overnames. De omzet steeg in het eerste half zes maanden van het jaar met 3,7 procent tot bijna 4,1 miljard euro vergeleken met een jaar eerder. Het bedrijfsresultaat daalde met 5,7 procent tot 1,1 miljard euro.

De onderzoekseenheid van het concern werkt momenteel samen met onder andere vaccinontwikkelaars van de Universiteit van Oxford in het Verenigd Koninkrijk en onderzoekers in Texas om het onderzoek naar een potentieel coronavaccin te versnellen en genoeg ingrediënten voor het vaccin te produceren.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Merck & Co 75% zegt verkopen 4 stemmen

Gerelateerd

biotechnologie

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

chemie

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Merck & Co

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare