Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Corona heeft twee gezichten voor Fagron

Gepubliceerd op 6 augustus 2020 07:21 | Views: 2.426

Fagron 27 jan

20,36 0,00 (0,00%)

ROTTERDAM (AFN) - Fagron heeft in de eerste helft van het jaar zijn omzet en winst flink zien groeien. De coronacrisis zorgde voor een hogere vraag naar de aan de ziekte gerelateerde producten bij de toeleverancier aan apotheken. Maar er was ook een lagere vraag naar planbare zorg, wat zijn weerslag had op het onderdeel Compounding Services, waar geneesmiddelen op maat worden gemaakt vanuit de bereidingsapotheken.

Zo waren in veel regio's waar Fagron actief is klinieken tijdelijk gesloten en werden niet-kritische operaties uitgesteld. Ook nam de afgelopen maanden het doktersbezoek duidelijk af. Bij de activiteiten die hierdoor geraakt werden, heeft Fagron naar eigen zeggen "zeer gedisciplineerd" op de kosten gelet.

Voor Fagron als geheel heeft de coronacrisis tot nu een beperkte invloed. Zo zijn alle faciliteiten operationeel en zijn er nagenoeg geen verstoringen in de keten. Fagron houdt momenteel wel hogere strategische voorraden aan en let vanwege de onzekerheden rondom de ziekte wat beter op de kosten. In de verslagperiode zag het bedrijf de opbrengsten met 9,1 procent aandikken tot 278,8 miljoen euro. De winst steeg naar 31,6 miljoen euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Fagron 78% zegt kopen 9 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare