Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

AEX sluit weer lager na dramadagen

AEX sluit weer lager na dramadagen

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse beurs is dinsdag na enkele dagen met forse verliezen vanwege de opgelopen handelsspanningen wederom in de min gesloten. Ook elders in elders in Europa werden verliezen genoteerd. De Verenigde Staten en China staan nog altijd lijnrecht tegenover elkaar en er is weinig hoop op een spoedig einde van hun onderlinge handelsconflict.

De AEX-index op Beursplein 5 eindigde 0,7 procent lager op 537,28 punten. De hoofdindex raakte in de afgelopen twee handelsdagen al ruim 5 procent kwijt. De MidKap zakte 0,1 procent tot 808,91 punten. Parijs, Londen en Frankfurt verloren tot 0,8 procent.

Bij de hoofdfondsen in Amsterdam was Takeaway de grootste stijger met een winst van 1,7 procent na berichten over verzet van aandeelhouder Aberdeen Standard Investments tegen de fusie van het maaltijdbestelbedrijf met Just Eat (plus 1,1 procent). Staalconcern ArcelorMittal was de grootste daler met een min van 2 procent.

PostNL

PostNL won 3,9 procent en was de grootste winnaar in de MidKap. Het postbedrijf won een dag eerder al 4,8 procent na beter dan verwachte kwartaalcijfers. Luchtvaartcombinatie Air France-KLM klom 3 procent na een adviesverhoging door Bernstein. Beursintermediair Flow Traders, die in de afgelopen dagen profiteerde van de onrust op de beurzen, daalde 2,3 procent.

In Frankfurt steeg Deutsche Post DHL dik 2 procent. Het Duitse postbedrijf scherpte zijn winstverwachting voor het jaar aan. Metro daalde ruim 8 procent. Twee grote aandeelhouders zijn niet akkoord met de overname van het Duitse groothandelsbedrijf door de Tsjechische miljardair Daniel Kretínský.

Vivendi

In Parijs klom Vivendi 4 procent. Het mediaconcern voert gesprekken met de Chinese technologiegigant Tencent over de verkoop van een belang in Universal Music Group. In Oslo zakte Norwegian Air 5,2 procent na tegenvallende passagierscijfers van de Noorse luchtvaartmaatschappij.

De euro was 1,1198 dollar waard, tegen 1,1192 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 0,5 procent tot 54,44 dollar. Brentolie kostte 0,4 procent minder, op 59,55 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 18:35 Slotcall: AEX sluit weer fors hoger en ASMI verhoogt feestvreugde 1
  2. 17:48 Positieve dag op Beursplein 5

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

23 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Rubicon 6 augustus 2019 18:29
    quote:

    Patrizio schreef op 6 augustus 2019 18:19:

    Een crash is een beloning voor diegenen die een lege porto hebben.
    ... en voor hen die met een gevulde porto een lange termijnvisie hebben, onder alle omstandigheden toch dividend binnenharken, zonder de illusie de markt te kunnen timen.
  2. forum rang 4 roloff 6 augustus 2019 19:37
    quote:

    Marcel schreef op 6 augustus 2019 18:29:

    [...]

    ... en voor hen die met een gevulde porto een lange termijnvisie hebben, onder alle omstandigheden toch dividend binnenharken, zonder de illusie de markt te kunnen timen.
    @Marcel,

    Zo is het (of mooie groeiaandelen hebben die er toch wel komen, los van die dipjes).
  3. [verwijderd] 6 augustus 2019 19:54
    quote:

    Youngtrader schreef op 6 augustus 2019 19:39:

    Is dit dan het moment om bij te kopen? Of in mijn geval(beginnende belegger) mijn eerste aandelen te kopen?
    Dat vraag je op een forum voor amateurs? :-) De beurs is al jarenlang een gokhal.
    De beursaap wint al jarenlang van de "experts"
  4. [verwijderd] 6 augustus 2019 22:49
    @Youngtrader: Ik ben het deels wel eens met Eric. Een groot aantal aandelen kun je plaatsen onder casinoaandelen waarvan niemand een goede inschatting kan maken wat de koers zal doen. Wel een tip omdat je beginner bent: houd ASR in de gaten. Een aandeel met leuk dividend waar niks slechts over te zeggen is, maar wat door alle ellende van de afgelopen dagen wel een flinke koersval heeft doorgemaakt. Halverwege 2017 stond het aandeel voor het laatst zo laag als vandaag. Ik sta op scherp om een groot aantal aandelen ASR in te slaan. Hopelijk komt de koers nog beneden de 30 euro. Dat is voor mij echt het moment om te kopen. En als we verder kijken dan aandelen dan schat ik de kans op een stijging van Bitcoin ook redelijk hoog in. Ik heb al een deel van mijn vermogen in Bitcoin zitten. Bij Bitcoin moet je natuurlijk wel bereid zijn om het grote risico te accepteren.
  5. [verwijderd] 7 augustus 2019
    Gewoon in kwaliteitsaandelen stappen. Bv; ASML, DSM, Unies, Olies, Ahold, Kluwer, Unibail, Hal, Aalberts.
    Wegleggen en laten rusten als mooie wijn in de gekoelde kelder. Jaarlijks dividend opstrijken. Laat de rest maar lullen. Kijk anders ff naar de grafiek van de herbeleggingsindex. De gestage lijn omhoog op lange termijn is waar het om gaat.
    Succes met de keuzes.
  6. [verwijderd] 7 augustus 2019 00:03
    Bedankt voor de reactie! Ik oriënteer me op verschillende mogelijkheden, maar puur mijn geld sparen zie ik mijzelf de komende jaren niet doen. ASR is zeker wat om naar te kijken. Wat zijn jullie ervaringen met beheerd beleggen? (Bv. Rabobank) Afgelopen jaren aardige rendementen gemaakt.
  7. [verwijderd] 7 augustus 2019 01:21
    @Youngtrader: Leuk dat je dit vraagt. Ik werk als adviseur vermogen bij de Rabobank :). Bij beheerd beleggen ben je redelijk zeker van een goed rendement gezien je het beleggen aan specialisten overlaat. Anderzijds zit aan beheerd beleggen wel een prijskaartje. De kosten voor zelf beleggen liggen aanzienlijk lager. De kosten voor het beheer van je portefeuille moet je van je rendement aftrekken. Als jij bereid bent het economisch nieuws dagelijks te volgen en je echt in te lezen in de bedrijven waar je in belegd dan kun je zelf beleggen overwegen. Als je goed voorbereid te werk gaat dan is de kans op een goed rendement alsnog redelijk hoog. Als je er liever niet teveel mee bezig bent, maar dus wel de Rabobank wil betalen voor het beheren van jouw portefeuille, dan kun je beheerd beleggen overwegen. Ik zou als ik jou was een orienterend gesprek inplannen bij je lokale bankkantoor. Een adviseur vermogen kan jou in een persoonlijk gesprek tot in detail de mogelijkheden vertellen en kijken wat het beste bij jou past.

    En wat versta je onder klein beginnen? Houd er rekening mee dat aan beleggen altijd kosten verbonden zijn. Ook bij zelf beleggen heb je te maken met dienstverleningskosten, fondskosten en transactiekosten. Als je met 500 euro wil beleggen dan raad ik je toch aan om naar andere mogelijkheden te kijken. De kosten zijn dan te hoog ten opzichte van het belegd vermogen. Vanaf een paarduizend euro kun je gaan denken aan beleggen.
  8. forum rang 8 het zwaard 7 augustus 2019 07:44
    @Youndtrader/ Start als beginnend belegger met de aankoop van enkele Trackers en niet rechtstreeks met aandelen. Trackers bieden de mogelijkheid om goedkoop en gespreid te beleggen. Trackers worden ook ETF's genoemd.Ze zijn net als aandelen beursgenoteerde fondsen die een korf of index van onderliggende aandelen volgen of in obligaties of grondstoffen. Hierdoor beleg je in de wereldbeurs, wat de risico's sterk doet afnemen. Vraag meer info over Trackers bij je bank.
    m.v.g. van het Zwaard.
23 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links