Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Bod Takeaway is opportunistisch'

Gepubliceerd op 6 aug 2019 om 11:26 | Views: 2.595

Takeaway.com 19 sep

74,50 -0,30 (-0,40%)

AMSTERDAM (AFN) - Het bod van Takeaway op Just Eat is "opportunistisch" en is te laag in verhouding met de waarde van het Britse maaltijdbestelbedrijf. Dat schrijven analisten van Macquarie in een rapport. Zij vinden dat het bod veel hoger dan het huidige voorstel moet liggen.

Takeaway geeft aandeelhouders van Just Eat 0,09744 aandelen Takeaway voor één aandeel in het Britse bedrijf. Dat komt neer op 7,31 pond per aandeel Just Eat, 15 procent meer dan de slotkoers van de handelsdag voorafgaand aan het bod. Macquarie vindt dat de juiste prijs rond 9,36 pond per aandeel moet liggen.

Volgens de marktkenners zijn de te behalen synergieën en de sterke cijfers over de eerste helft van het jaar van Just Eat niet verwerkt in het bod van Takeaway. Zij wijzen ook op de huidige marktprijs van Just Eat-aandelen. De koers ligt momenteel met 7,45 pond per aandeel boven het bod van Takeaway. Daarnaast zijn er volgens Macquarie voldoende andere geïnteresseerden om Just Eat over te nemen. Zo gaven Amazon en Uber aan "onbevredigde verlangens" te hebben om zich in de sector van maaltijdbestelbedrijven te kopen.

Positief

ING beoordeelt de deal als positief voor Takeaway omdat Just Eat een sterke aanwinst is tegen een redelijke prijs. De marktvorsers bij de Nederlandse bank verwachten dat het fusiebedrijf een agressieve marketingsstrategie blijft hanteren en waarschijnlijk overgaat tot één platform om maaltijden op aan te bieden. Volgens ING is het groeipotentieel behoorlijk. ING hanteert een koopadvies op Takeaway.

Jefferies beoordelen de fusie eveneens als positief. "Opportunistische groei via overnames is een slimme zet", schrijven de analisten. Dat het management van Takeaway aan het roer blijft is in het bijzonder een opsteker. Jefferies hanteert een hold-advies op Takeaway.

Takeaway stond omstreeks 11.30 uur 3,1 procent hoger op 78,10 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Takeaway.com 50% zegt kopen 2 stemmen

Gerelateerd

Takeaway.com

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord