Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Meer klanten maar minder actie bij DeGiro

Gepubliceerd op 6 aug 2019 om 09:33 | Views: 4.102

Binck 10:21

6,35 -0,09 (-1,40%)

AMSTERDAM (AFN) - Onlinebroker DeGiro heeft de eerste zes maanden van dit jaar zijn klantenbestand zien groeien. Door de aanhoudende geopolitieke onzekerheid waren zij wel minder happig op het doen van transacties. Het gemiddeld aantal orders per klant nam in de periode af, zo meldde DeGiro in een handelsupdate.

In het eerste halfjaar van 2019 werden 56.619 nieuwe rekeningen geopend bij DeGiro. Daarmee groeide het aantal rekeningen op jaarbasis met bijna 37 procent tot 417.681 eind juni. De omzet van de onlinebroker steeg met bijna 7 procent tot ruim 29 miljoen euro. Daarbij werd volgens DeGiro zowel in het eerste als in het tweede kwartaal winst gemaakt.

Het aantal transacties kwam uit op 9.120.469. Dat is 4,6 procent meer dan een jaar terug. DeGiro bedient naar eigen zeggen beleggers in achttien landen en verwerkt meer dan 50 miljard euro aan transactiewaarde per jaar op beurzen wereldwijd.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Binck 78% zegt verkopen 9 stemmen

Gerelateerd

BinckBank

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Andy5
0
Degiro is handig voor opties, etc. Vanwege lage transactiekosten. Serieuze beleggingsportefeuilles gewoon bij je huisbank doen, althans dat geldt voor mij. Maar dan moeten ze wel de koersinformatie onder controle hebben.. Als ze dat hebben dan is DeGiro gewoon prima.
eltollo
0
De Giro heeft ook een "Custody" account waarbij effecten niet worden uitgeleend. Daar zijn wel wat extra kosten meegemoeid.
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord