Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

KBC somberder over ForFarmers

AMSTERDAM (AFN) - KBC Securities verlaagt het beleggingsadvies voor veevoederbedrijf ForFarmers van accumulate naar hold. De bank acht de kans steeds groter dat de Afrikaanse varkenspest de varkenssector in Europa grote klappen kan toebrengen, schrijven analisten in een nieuw rapport.

De marktvorsers wijzen op een sterke toename van het aantal uitbraken van de Afrikaanse varkenspest in Oost-Europa deze zomer. In Roemenië en Bulgarije zijn grotere varkenshouderijen getroffen door de ziekte. ForFarmers is onder andere actief in Polen, met een meerderheidsbelang in Tasomix. Daarbij moet worden aangetekend dat de Poolse activiteiten vooral op kippenvoer zijn gericht. De Afrikaanse varkenspest heeft zich nog niet verspreid naar boeren in Nederland, België en Frankrijk, de grootste Europese varkensvleesproducenten.

In de aanloop naar de halfjaarcijfers van ForFarmers verwacht KBC ook op ander vlak niet veel optimistisch nieuws. De kenners houden door droogte rekening met hogere vervoerskosten en volatiele grondstofprijzen.

KBC verlaagt ook het koersdoel van ForFarmers van 8,50 euro naar 7,50 euro. Het aandeel stond dinsdag omstreeks 09.15 uur 1,6 procent lager op 6,71 euro

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ForFarmers
KBC Groep

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links