Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Facebook blikvanger op groen Wall Street

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag met winsten gesloten. Zorgen over oplopende handelsspanningen tussen de VS en China werden enigszins opzij geschoven. Facebook was een opvallende winnaar. Het techbedrijf hoopt op nauwe samenwerking met banken en voert daarover de nodige gesprekken. Ook Berkshire Hathaway, het investeringsvehikel van de Amerikaanse miljardair en topbelegger Warren Buffett, stond bij de winnaars na cijfers.

De Dow-Jonesindex sloot met een winst van 0,2 procent op 25.502,18 punten. De S&P 500 noteerde 0,4 procent in de plus op 2850,40 punten. De Nasdaq steeg 0,6 procent tot 7859,68 punten.

Facebook won 4,5 procent aan beurswaarde. Het techbedrijf heeft verscheidene Amerikaanse banken gevraagd om klantinformatie zoals transacties en saldi op rekeningen. Facebook zou nieuwe diensten willen aanbieden en zoekt om die reden toenadering tot de banken.

Berkshire Hathaway

Berkshire Hathaway won bijna 3 procent na zijn kwartaalupdate. De investeerder boekte meer winst op een hogere omzet, maar gaf geen details over een eventuele inkoop van eigen aandelen. Nieuw beleid bij Berkshire geeft Buffett juist meer mogelijkheden om eigen aandelen in te kopen en daarmee de waarde van het bedrijf op te krikken.

Tyson Foods won 3,3 procent. 's Werelds op één na grootste vleesverwerker zag zowel de omzet als de winst stijgen. Verder stond PepsiCo (plus 0,9 procent) in de schijnwerpers. Topvrouw Indra Nooyi van de frisdrank- en snackfabrikant kondigde haar vertrek aan, na twaalf jaar aan het roer te hebben gestaan.

Praxair

Leverancier van industriële gassen Praxair verloor 3,8 procent. De Amerikaanse toezichthouder FTC wil dat in de voorgenomen fusie met Linde meer bezittingen van de hand worden gedaan. Daardoor staat de hele deal op losse schroeven. Het aandeel Linde verloor in Frankfurt eerder op de dag al 7,5 procent.

Het handelsconflict tussen China en de Verenigde Staten blijft de gemoederen bezighouden. De Chinese regering liet dit weekend doorschemeren niet uit te zijn op verzoening in het handelsconflict met de VS. De Amerikaanse president Donald Trump is er ondertussen van overtuigd dat zijn importheffingen ,,geweldig goed werken''.

Een vat Amerikaanse olie werd 0,5 procent duurder op 68,83 dollar. Brentolie steeg 0,6 procent, tot 73,62 dollar per vat. De euro was 1,1555 dollar waard, tegen 1,1563 bij het slot van de Europese beurzen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Meta Platforms
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. Bergen 7 augustus 2018 02:05
    "Facebook wil bij banken informatie opvragen over transacties en saldi op rekeningen." Ongelooflijk!!! Wat is de volgende stap? Facebook wil bij ziekenhuizen medische dossiers van klanten opvragen? Het is onbegrijpelijk dat er nog mensen zijn die íets met dat Facebook te maken willen hebben!
  2. [verwijderd] 7 augustus 2018 08:06

    Ik hoop dat ze ooit DNA registratie in NL invoeren, dan zijn we verlost van de miljarden kosten om criminelen op te sporen en opgeloste zaken eindelijk af te sluiten voor nabestaanden.

    Privacy regels is je druk maken om iets wat totaal geen zin heeft. (Alsof mensen op ons zitten te wachten op onze "belangrijke" gegevens).

    Wat goed zou zijn, is het niet meer kopen van dagbladen, weekend, prive, linda, story, 500 Quote

    Want lezen over iemand zn prive, dat vinden we leuk maar zodra het over ons zelf gaat dan is de wereld te klein.

    Hypocrisie bestaat nog steeds in NL.

2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. 495,775
    +2,92% +14,045
  2. 0,00
    0,00% 0,00

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links