Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

GrandVision boekt hogere omzet

Gepubliceerd op 6 augustus 2018 07:27 | Views: 3.956

GrandVision 29 mei

24,40 +0,15 (+0,62%)

HAL Trust 29 mei

123,00 -0,20 (-0,16%)

SCHIPHOL (AFN) - GrandVision heeft in de eerste helft van dit jaar een hogere omzet behaald, vooral geholpen door overnames. Op eigen kracht wist het moederbedrijf van optiekketens als Pearle en EyeWish ook groei te realiseren.

De omzet steeg op basis van constante wisselkoersen met 11,8 procent tot 1,87 miljard euro vergeleken met een jaar eerder. De vergelijkbare groei bedroeg 2,8 procent. GrandVision profiteerde van de overnames van Tesco Opticians in het Verenigd Koninkrijk en Visilab in Zwitserland. Er werden in alle drie regio's hogere verkopen geboekt. Wel waren er negatieve wisselkoerseffecten.

Het onderliggend bedrijfsresultaat (ebitda) nam op basis van constante wisselkoersen met 8 procent toe naar 293 miljoen euro. Er werd een nettowinst behaald van 116 miljoen euro. GrandVision zag de operationele winstmarge iets verzwakken, mede door de overname van Tesco Opticians en kosten voor onder meer herinrichting van winkels.

Onlineverkoop

GrandVision gaf aan voor het hele jaar vertrouwen te hebben in verdere groei van de omzet en het onderliggend resultaat. Het bedrijf mikt op een jaarlijkse omzetgroei met minstens 5 procent, exclusief grote overnames. De onderneming verwacht dat het resultaat in de tweede helft van dit jaar sterker zal uitvallen dan in de eerste zes maanden. In de Europese kernmarkten denkt GrandVision overigens wel dat het hete zomerweer een negatief effect zal hebben op de groei in het derde kwartaal.

Topman Stephan Borchert verklaarde in een toelichting tevreden te zijn met de vooruitgang van het bedrijf dit jaar. Een van de belangrijkste strategische doelstellingen is volgens hem verdere versterking van de onlineverkoop van GrandVision. Het bedrijf houdt op 20 september in Amsterdam zijn eerste Capital Markets Day.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
HAL Trust 67% zegt kopen 3 stemmen
GrandVision 60% zegt kopen 5 stemmen

Gerelateerd

GrandVision

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

HAL Trust

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare