Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

GrandVision boekt hogere omzet

GrandVision boekt hogere omzet

SCHIPHOL (AFN) - GrandVision heeft in de eerste helft van dit jaar een hogere omzet behaald, vooral geholpen door overnames. Op eigen kracht wist het moederbedrijf van optiekketens als Pearle en EyeWish ook groei te realiseren.

De omzet steeg op basis van constante wisselkoersen met 11,8 procent tot 1,87 miljard euro vergeleken met een jaar eerder. De vergelijkbare groei bedroeg 2,8 procent. GrandVision profiteerde van de overnames van Tesco Opticians in het Verenigd Koninkrijk en Visilab in Zwitserland. Er werden in alle drie regio's hogere verkopen geboekt. Wel waren er negatieve wisselkoerseffecten.

Het onderliggend bedrijfsresultaat (ebitda) nam op basis van constante wisselkoersen met 8 procent toe naar 293 miljoen euro. Er werd een nettowinst behaald van 116 miljoen euro. GrandVision zag de operationele winstmarge iets verzwakken, mede door de overname van Tesco Opticians en kosten voor onder meer herinrichting van winkels.

Onlineverkoop

GrandVision gaf aan voor het hele jaar vertrouwen te hebben in verdere groei van de omzet en het onderliggend resultaat. Het bedrijf mikt op een jaarlijkse omzetgroei met minstens 5 procent, exclusief grote overnames. De onderneming verwacht dat het resultaat in de tweede helft van dit jaar sterker zal uitvallen dan in de eerste zes maanden. In de Europese kernmarkten denkt GrandVision overigens wel dat het hete zomerweer een negatief effect zal hebben op de groei in het derde kwartaal.

Topman Stephan Borchert verklaarde in een toelichting tevreden te zijn met de vooruitgang van het bedrijf dit jaar. Een van de belangrijkste strategische doelstellingen is volgens hem verdere versterking van de onlineverkoop van GrandVision. Het bedrijf houdt op 20 september in Amsterdam zijn eerste Capital Markets Day.

Lees over dit aandeel ook

  1. 28 mrt Waarde HAL stijgt naar €155 per aandeel
  2. 28 mrt KBC Securities positief over HAL

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
HAL Trust

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

HAL Trust

125,000 10:05
-0,200 -0,16%
Premium

Waarde HAL stijgt naar €155 per aandeel

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links