Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Cijferregen houdt aan op beurzen

AMSTERDAM (AFN) - Beleggers op de beurs in Amsterdam krijgen ook deze week weer een flinke hoeveelheid kwartaalresultaten van grote bedrijven zoals PostNL, Ahold Delhaize, ABN AMRO, Aegon en SBM Offshore voor de kiezen. Ook staan er behoorlijk wat macro-economische cijfers op de rol.

PostNL trapt de handelsweek maandag af met zijn kwartaalcijfers. Een dag later is het aan luchtvaartconcern Air France-KLM om zijn vervoerscijfers te publiceren. Woensdag wordt het echt druk op Beursplein 5. Dan staan resultaten op de agenda van AEX-fondsen ABN AMRO, Ahold Delhaize en SBM Offshore op de agenda. Verder opent ook producent van voedingsingrediënten Corbion de boeken.

Donderdag wordt inzage in de boeken gegevens door Aegon, Coca-Cola European Partners, Ctac en Refresco. Ook is donderdag de uitspraak in de zaak die de activistische investeerder Elliott Advisors heeft aangespannen tegen AkzoNobel. Elliott eist onder meer dat gestemd moet kunnen worden over het ontslag van president-commissaris van AkzoNobel Antony Burgmans.

Inflatie

Qua cijfers wordt de beursweek op het Damrak vrijdag afgesloten door uitbater van fitnesscentra Basic-Fit.

Naast de in Nederland genoteerde fondsen, komt ook in het buitenland een keur aan bedrijven met resultaten. Vanuit de VS volgen onder meer de cijfers van entertainmentbedrijf Walt Disney, filmproducent 21st Century Fox, luxemerk Ralph Lauren en techconcern Snap. In Europa staan onder meer energiereus E.ON, staalbedrijf ThyssenKrupp, uitzender Adecco, reisconcern TUI, post- en pakketbezorger Deutsche Post DHL en webwinkel Zalando op de rol.

Producentenprijzen

Op macrogebied komt er onder meer informatie naar buiten over de inflatie in Nederland. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) presenteert die cijfers op dinsdag. Een dag later geeft het statistiekbureau inzicht in de industriële productie in Nederland.

Cijfers over de industrie in Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk volgen op donderdag. Dan staan onder meer ook data over de producentenprijzen in de VS op de rol, evenals de nieuwste ramingen over de Amerikaanse werkloosheid. Vrijdag volgen nog inflatiecijfers uit onder meer Frankrijk en de Verenigde Staten.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links