Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Moeder SNS rekent op 'aanzienlijk lagere' winst door crisis

Gepubliceerd op 6 juli 2020 08:48 | Views: 3.243

ABN AMRO BANK N.V. 07 aug

7,38 -0,01 (-0,19%)

AMSTERDAM (AFN) - De Volksbank rekent dit jaar op een aanzienlijk lagere winst als gevolg van de coronacrisis. Het financiële concern achter SNS, ASN Bank, BLG Wonen en RegioBank stelt dat rente-inkomsten lager zullen zijn terwijl ook de operationele kosten wat hoger zullen uitvallen. Verder beloven de macro-economische vooruitzichten niet veel goeds.

Het financiële concern noemde geen bedragen, maar zei wel 40 miljoen euro extra opzij te zetten. Verder zegt de Volksbank de kredietvoorzieningen verder zullen worden aangepast als daar reden voor is. Dat zal gebeuren als sprake is van een nog sterkere economische krimp, oplopende werkloosheid en ontwikkelingen rond huizenprijzen daar aanleiding toe geven.

Vooralsnog houdt de Volksbank rekening met een economische krimp dit jaar van 5 tot 6 procent. Volgend jaar zal sprake zijn van een herstel tot 3 procent. In 2021 zal de werkloosheid zijn opgelopen tot 6 procent zo is de verwachting. Verder rekent het concern erop dat huizenprijzen dit jaar fractioneel zullen stijgen, waarbij deze volgend jaar 1 tot 2 procent zullen dalen.

Maatregelen

Volgens de Volksbank is de impact van de coronapandemie en de maatregelen om verspreiding van het virus te voorkomen op de renteopbrengsten en operationele lasten vooralsnog beperkt. De bank had eerder al te kennen gegeven dit jaar rekening te houden met een daling van de rente-inkomsten als gevolg van de huidige lage rentestanden. Doordat relatief veel huizenbezitters hun hypotheken vervroegd aflosten, werd deze daling grotendeels gecompenseerd.

Om klanten door de crisis te helpen heeft de Volksbank heeft een aantal maatregelen paraat, zoals een betaalpauze van zes maanden voor hypotheekklanten die in de problemen zijn gekomen. Eind mei hadden 1640 klanten van deze regeling gebruik gemaakt. Dat is minder dan 1 procent van de hypotheekklanten van de Volksbank.

Voor zakelijke klanten bestaat eveneens de mogelijkheid van een betaalpauze van maximaal zes maanden. Eind mei hadden 232 klanten hiervan gebruik gemaakt. Ook kunnen mkb-klanten, onder bepaalde voorwaarden, de limiet van hun bestaand zakelijk krediet verhogen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ABN AMRO BANK N.V. 54% zegt kopen 13 stemmen

Gerelateerd

ABN AMRO BANK N.V.

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare