Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Damrak klimt op ECB-dag

Damrak klimt op ECB-dag

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs ging donderdag licht vooruit. Ook de andere Europese beurzen lieten kleine winsten zien. Beleggers wachten vooral op de uitkomsten van de beleidsvergadering van de Europese Centrale Bank (ECB), die later op de dag naar buiten komen. Daarnaast bleef de blik gericht op de internationale handelsspanningen.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,6 procent hoger op 547,06 punten. De MidKap steeg 0,5 procent tot 748,08 punten. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs klommen tot 0,4 procent.

In Milaan zakte Fiat Chrysler 2,8 procent. De Italiaans-Amerikaanse automaker heeft zijn voorstel om te fuseren met het Franse Renault (min 6,6 procent) ingetrokken. De samenvoeging had de ondernemingen tot de op twee na grootste autofabrikant van de wereld gemaakt. Fiat Chrysler nam het besluit, nadat het bestuur van Renault de beslissing over de deal wilde uitstellen.

Stijgers en dalers

Speciaalchemiebedrijf DSM was de sterkste stijger bij de hoofdfondsen op het Damrak met een winst van 1,5 procent. Financieel concern ING profiteerde van een adviesverhoging door JPMorgan en won 1,1 procent. Vastgoedconcern Unibail-Rodamco-Westfield stond onderaan met een verlies van 0,6 procent.

In de MidKap ging technologiegroep TKH aan kop met een plus van 3,7 procent. WDP klom 1,7 procent. Het vastgoedfonds gaat samen met VIB Vermögen de portefeuilles voor logistiek vastgoed in Duitsland uitbreiden. Grootste daler was postbedrijf PostNL met een min van 1,4 procent.

Winst

In Parijs daalde Crédit Agricole 0,3 procent. De Franse bank verwacht zijn winst in de komende drie jaar met 600 miljoen euro op te voeren, geholpen door kostenbesparingen. Het financiële concern denkt meer geld te verdienen met zijn zakenbank en met de divisie vermogensbeheer. De Franse drankenproducent Rémy Cointreau verloor 2,5 procent na publicatie van de jaarcijfers.

De euro was 1,1226 dollar waard, tegen 1,1245 dollar een dag eerder. De olieprijzen gingen licht omhoog na de zware koersval op woensdag. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,3 procent meer op 51,84 dollar. Brentolie werd 0,3 procent duurder op 60,78 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 24 apr Beursupdate: AEX op Wall Street
  2. 24 apr Damrak levert winst in

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AEX

874,02 24 apr
-0,77 -0,09%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links