Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Rémy Cointreau profiteert van duurdere drank

Gepubliceerd op 6 juni 2019 08:26 | Views: 1.288

Lucas Bols 13 aug

7,76 +0,02 (+0,26%)

Rémy Cointreau 13 aug

137,10 +0,70 (+0,51%)

PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Drankenproducent Rémy Cointreau heeft de winst in het voorbije gebroken boekjaar opgevoerd. Het Franse concern richt zich steeds meer op de verkoop van duurdere dranken, zoals de cognacsoorten van vlaggenschip House of Rémy Martin. Die strategie betaalt zich uit in hogere winstmarges.

De operationele winst steeg in de twaalf maanden tot eind maart met 11 procent tot bijna 264 miljoen euro. Onder de streep bleef ruim 157,1 miljoen euro over, een 6 procent hogere nettowinst dan een jaar eerder. De omzet dikte met bijna 8 procent aan tot ruim 1,2 miljard euro.

Rémy Cointreau wil wereldwijd marktleider worden in dranken die voor meer dan 50 dollar over de toonbank gaan. Tegelijkertijd beëindigen de Fransen een aantal minder lucratieve distributieovereenkomsten voor merken van partners in de Verenigde Staten, Tsjechië en Slowakije. Die stap neemt naar verwachting een hap van 56 miljoen euro uit de omzet van het lopende boekjaar.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Lucas Bols 100% zegt kopen 2 stemmen
Rémy Cointreau 100% zegt verkopen 1 stemmen

Gerelateerd

Lucas Bols

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Rémy Cointreau

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare