Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Trainer Bosz van Ajax naar Borussia Dortmund

AMSTERDAM (AFN) - Trainer Peter Bosz verlaat na er een seizoen werkzaam te zijn geweest Ajax en tekent volgens De Telegraaf en AD dinsdagmiddag een meerjarig contract bij het Duitse Borussia Dortmund. De overgang hing al enige dagen in de lucht.

Afgelopen weekend zijn Ajax en Borussia Dortmund het eens geworden over de afkoopsom van het contract van twee seizoenen dat de trainer nog had bij Ajax. De Amsterdamse club heeft de overgang officieel nog niet bekendgemaakt, maar het is duidelijk dat Bosz niet koste wat het kost aan zijn contract tot de zomer van 2019 gehouden wordt.

Een conflict binnen de trainersstaf van Ajax is de belangrijkste reden voor de breuk. Het zou niet boteren tussen enerzijds Bosz en assistent-trainer Hendrie Krüzen en aan de andere kant assistent Hennie Spijkerman, keeperstrainer Carlo l’Ami, hersteltrainer Björn Rekelhof en assistent Dennis Bergkamp. Sinds de winterstop was er nauwelijks meer sprake van enige communicatie tussen de partijen en ontstond zodoende een onwerkbare situatie.

De 53-jarige trainer beleefde een moeilijke start bij Ajax, maar kreeg na de winterstop veel complimenten over de aantrekkelijke speelstijl van zijn ploeg. De club uit Amsterdam moest de landstitel aan Feyenoord laten maar haalde wel de finale van de Europa League.

Na de verloren Europa League-finale tegen Manchester United (0-2) was Bosz nog stellig over zijn toekomst. ,,Ik heb hier een driejarig contract getekend. Bij andere clubs liet ik vaak clausules in mijn contract opnemen. Dat heb ik bij Ajax niet gedaan. Dat zegt wel iets. Ik heb het bij Ajax prima naar mijn zin.''

Lees over dit aandeel ook

  1. 15:06 Kroes wordt technisch directeur bij Ajax 1
  2. 14 apr Drie commissarissen Ajax kondigen vertrek aan 3

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Ajax

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. down 6 juni 2017 10:15
    Hoelang mag ie blijven daar in Dortmund Zijn voorgangers in de Bundesliga hebben ook niet allen hun contract uitgezeten Alleen Huub Stevens heeft daar langer in dienst mogen blijven. Want Duitse mentaliteit is niet altijd vanzelfsprekend als je daar als buitenlander aan de slag gaat... Alhoewel is het vandaag de dag daar ook multi culti geworden op de speelvelden en gaat ook daar die Deutsche grundlichkeit verloren...!!
  2. patrick 22 6 juni 2017 13:34
    Borussia Dortmund presenteert Peter Bosz als coach
    Bosz vertrekt uit Amsterdam.

    (ABM FN-Dow Jones) Borussia Dortmund heeft dinsdagmiddag officieel de komst van coach Peter Bosz aangekondigd, nadat er de afgelopen dagen al sterke geruchten waren dat de trainer een overstap zou maken van Ajax naar Dortmund.

    Bosz, die recent nog met Ajax de finale van de Europa League speelde, tekende een contract in Duitsland voor twee jaar. De trainer neemt zijn assistent Hendrie Krüzen uit Amsterdam mee.

    "Ik heb gemengde gevoelens bij deze overgang. Toen we Peter vorige zomer naar Ajax haalden was het niet de bedoeling dat na één jaar alweer een einde zou komen aan de samenwerking. We hebben, met name in de Europa League, een geweldig seizoen neergezet. Net als bij onze spelers trekt dat ook voor de trainer de aandacht van clubs uit de Europese topcompetities. Het ging ons te ver om hem aan zijn contract te houden en we zijn er met Dortmund goed uitgekomen. Het is nu aan ons om, voordat de voorbereiding begint, een goede opvolger te contracteren", zei algemeen directeur Edwin van de Sar van Ajax in een reactie.

    Volgens diverse Nederlandse media boterde het tussen Bosz en Krüzen enerzijds en de rest van de technische staf bij Ajax al maanden niet meer.

    Hoeveel Borussia Dortmund aan Ajax betaalt voor Bosz, maakten beide clubs niet bekend
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links