Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Resultaat Eurocommercial gedaald door coronacrisis

Gepubliceerd op 6 mei 2020 08:51 | Views: 18.090

Eurocommercial Properties 12:02

10,66 +0,36 (+3,50%)

AMSTERDAM (AFN) - Eurocommercial Properties heeft in de afgelopen negenmaandsperiode een lager resultaat behaald onder druk van de coronacrisis, waardoor veel winkelcentra moesten sluiten. Dat maakte de winkelvastgoedexploitant bekend in een handelsbericht.

Het directe investeringsresultaat in de drie kwartalen tot eind maart kwam uit op 87,6 miljoen euro. Dat was in de vergelijkbare periode een jaar eerder nog 89,6 miljoen euro. Volgens Eurocommercial werd het resultaat gedrukt door het wegvallen van 2,7 miljoen euro aan rente-inkomsten in maart door de coronacrisis. Zo werden winkelcentra van het bedrijf in België, Frankrijk en Italië gesloten. In Zweden bleven de centra wel open.

De vergelijkbare huurinkomsten over de afgelopen twaalf maanden gingen met 1,7 procent omhoog, geholpen door sterke prestaties in Zweden, aldus Eurocommercial.

De onderneming gaf verder aan dat het bestuur vanaf mei een salarisverlaging van 20 procent voor een periode van drie maanden krijgt en dat variabele beloningen worden geschrapt. Daarnaast wil Eurocommercial financieel directeur Evert Jan van Garderen voordragen voor de functie van bestuursvoorzitter, na het vertrek van topman Jeremy Lewis in november. Tenslotte is het bedrijf van plan het einde van het boekjaar te veranderen naar 31 december, van het huidige slot op eind juni.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Eurocommercial Properties 93% zegt kopen 14 stemmen

Gerelateerd

Eurocommercial Properties

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare