Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Crisis raakt Alfen nauwelijks

Crisis raakt Alfen nauwelijks

ALMERE (AFN) - Maker van laadpalen en energieopslagsystemen Alfen heeft naar eigen zeggen weinig last van de gevolgen van de corona-uitbraak. Het bedrijf had geen geannuleerde opdrachten en ook nieuwe opdrachten kwamen in het gebruikelijke tempo binnen. De omzet en winst gingen in het eerste kwartaal flink omhoog.

Alle drie de bedrijfsonderdelen, slimme netwerken, oplaadsystemen voor elektrische voertuigen en energie-opslag zijn afgelopen kwartaal gegroeid, aldus topman Marco Roeleveld. Alfen investeert daarom in uitbreiding van de capaciteit. "De langetermijndrivers voor onze groei zijn niet gewijzigd", geeft Roeleveld aan. "We weten alleen niet hoe de macro-economische omstandigheden veranderen en wat dat voor gevolgen heeft."

Omdat de coronacrisis wel de nodige onzekerheid met zich meebrengt, geeft Alfen ook geen verdere prognose voor de rest van het jaar. Het bedrijf houdt wel aan de eerder dit jaar afgegeven omzetverwachting vast. Ook is de langetermijnstrategie niet gewijzigd.

Geen crisishulp

Verder liggen er scenario's klaar hoe het bedrijf kan reageren als er wel een teruggang optreedt. Ook houdt Alfen de vinger aan de pols bij de leveringsketen. "We hebben sowieso al regelmatig overleg met onze leveranciers omdat we snel groeien. Daardoor kunnen we nu ook zorgen dat we goed blijven draaien door bijvoorbeeld af en toe wat extra omzet aan te leggen."

Omdat Alfen gewoon door kon werken, hoefde de laadpalenmaker geen beroep te doen op crisishulp vanuit de overheid. "We houden natuurlijk wel goed in de gaten wat voor subsidie en steun er is, mocht de situatie veranderen."

De totale omzet van Alfen in de eerste drie maanden kwam uit op 44,1 miljoen euro, tegen 28 miljoen euro een jaar eerder. Het aangepaste bedrijfsresultaat (ebitda) bedroeg 4,6 miljoen euro. Dat was een jaar eerder nog 1,7 miljoen euro. De brutowinstmarge kwam uit op 34,8 procent.

Lees over dit aandeel ook

  1. 18 apr Mirova weer kleiner in Alfen
  2. 02 apr Vochtprobleem drijft Alfen in het nauw

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Alfen N.V.

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Alfen N.V.

35,780 17:36
-0,220 -0,61%
Premium

Vochtprobleem drijft Alfen in het nauw

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links