Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

UniCredit zet geld opzij vanwege coronacrisis

Gepubliceerd op 6 mei 2020 07:57 | Views: 1.768

ING 09 jul

6,07 -0,18 (-2,80%)

ROME (AFN) - UniCredit heeft een fors bedrag opzij gezet om de gevolgen van de coronacrisis op te vangen. De Italiaanse bank sloot het afgelopen eerste kwartaal van het boekjaar af met een duidelijk verlies.

UniCredit zette voor 1,3 miljard euro aan voorzieningen in de boeken vanwege slechte leningen. Vanwege de crisis wordt rekening gehouden met veel bedrijven en klanten die het hoofd niet meer boven water kunnen houden, wat een stroom aan wanbetalingen tot gevolg zal hebben. Italië is een van de zwaarst getroffen Europese landen door het nieuwe coronavirus.

In het eerste kwartaal zette UniCredit een verlies van 2,7 miljard euro in de boeken. Een jaar eerder was dat nog een winst van bijna 1,2 miljard euro. De opbrengsten zakten met ruim 8 procent tot bijna 4,4 miljard euro. Volgens UniCredit zijn de belangrijkste kapitaalratio's en buffers van de bank sterk.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ING 62% zegt kopen 8 stemmen

Gerelateerd

ING Groep

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
3 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 5 Machiavelli 6 mei 2020 08:03
  NEGATIEVE KOP WEER!! ZIE HET VERSCHIL MET ABN FINANCIAL NEWS!!

  (ABM FN-Dow Jones) Crédit Agricole heeft in het eerste kwartaal van 2020 minder winst geboekt, omdat de kredietvoorzieningen sterk opliepen. Dat bleek woensdag uit de kwartaalcijfers van de Franse bank.
  [i]De nettowinst daalde met 16 procent tot 638 miljoen euro. Dit was beter dan de analistenverwachting van 479 miljoen euro.[/i]
  De totale inkomsten stegen met 7 procent tot 5,2 miljard euro. Ook dat overtrof de consensus van analisten, die gemiddeld op 4,97 miljard euro rekenden.
  De voorzieningen voor slechte leningen stegen tot 621 miljoen euro, van 225 miljoen euro een jaar eerder, als gevolg van de coronacrisis.
  De kapitaalbuffer daalde met 70 basispunten tot 11,4 procent door een toename van de risicogewogen balans. Die toename lag onder andere aan een groeiend leningenboek en steun voor klanten die geraakt worden door de crisis.
  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999
  De newsfeed is tenminste 15 minuten vertraagd en is een beperkte weergave van de totale webfeed die ABM Financial News levert.
  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.
3 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare