Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Kraft Heinz herziet jaarrekeningen

Gepubliceerd op 6 mei 2019 om 14:27 | Views: 3.008

Unilever Cert. 16:37

53,54 -0,60 (-1,11%)

NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - Het Amerikaanse levensmiddelenconcern Kraft Heinz gaat zijn jaarrekeningen over 2016, 2017 en een deel van 2018 herzien. Het bedrijf zegt bewijzen te hebben gevonden van wangedrag door werknemers bij de inkoopdivisie, waardoor kosten van verkochte producten hoger uitvielen.

Het effect van de doorrekening van de cijfers raamt Kraft Heinz op minder dan 2 procent op de aangepaste winst per aandeel per jaar. Van wangedrag door de hoogste managers was volgens het bedrijf geen sprake. De kwestie zorgde er eerder al voor dat de publicatie van het jaarverslag over 2018 vertraging opliep.

De Amerikaanse beurswaakhond SEC maakte eerder bekend onderzoek te doen naar de boekhouding van het bedrijf. Die stap kwam vrijwel tegelijk met het nieuws naar buiten over een miljardenafschrijving op de waarde van enkele van zijn merken van het bedrijf. Kraft Heinz deed begin 2017 nog een vergeefse poging om de Brits-Nederlandse branchegenoot Unilever over te nemen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Unilever Cert. 75% zegt kopen 4 stemmen

Gerelateerd

Unilever Certificate

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
FORT1944
0
Topvrouw
0
Is Ahold ook eerder overkomen. Onder druk worden de cijfers beter voorgesteld. Kortingen worden anders geboekt. Gelukkig hebben ze Unilever niet overgenomen, anders waren ze ook meegezogen in de ellende.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord