Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Wall Street toont krachtig herstel

Gepubliceerd op 6 april 2020 22:22 | Views: 5.813

NY-DJ-Industrial Avg nov '18

0,00 0,00 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn maandag met flinke winsten geëindigd, na de verliezen van vrijdag. Beleggers trokken zich op aan nieuwe cijfers die wijzen op een soort afvlakking in de verspreiding van het nieuwe coronavirus. In enkele zwaar getroffen landen lijkt het aantal besmettingsgevallen een daling in te zetten.

De Dow-Jonesindex sloot 7,7 procent hoger op 22.679,99 punten. De breed samengestelde S&P 500 ging 7 procent vooruit tot 2663,68 punten en techbeurs Nasdaq won 7,3 procent tot 7913,24 punten.

Ook met het oog op de economie zelf was er nieuws met een positieve noot. Voormalig Fed-voorzitter Janet Yellen liet van zich horen. Zij gaf aan dat de werkloosheid in de VS door de vele miljoenen aan uitkeringsaanvragen in de laatste weken nu mogelijk rond de 13 procent ligt, maar volgens haar heeft het land nog steeds een goede uitgangspositie voor herstel. "Dit is heel anders dan de grote depressie of de recessie in de Amerikaanse economie die we in 2009 en daarna hebben meegemaakt", aldus Yellen.

JPMorgan Chase

Onder meer JPMorgan Chase eindigde stevig in de plus, met een koerswinst van dik 6 procent. De Amerikaanse bank heeft in een brief aan aandeelhouders laten weten nog voldoende kapitaal te hebben en dus wel bestand te zijn tegen een stootje. En cruisebedrijf Carnival won ongeveer een vijfde aan beurswaarde, nadat bekend werd dat een Arabische investeerder een groot belang in de onderneming heeft genomen.

Videoconferencebedrijf Zoom ging daarentegen hard onderuit, waarop de handel werd stilgelegd. Nadat de ene na de andere privacyfout van de onderneming in het nieuws kwam, hebben verschillende bedrijven en organisaties het gebruik van Zoom verboden.

Woodward

Verder werd vanwege de coronacrisis de stekker getrokken uit de voorgenomen samensmelting van Woodward en Hexcel, twee toeleveranciers aan de luchtvaart- en defensie-industrie. Beleggers zetten Woodward ruim 16 procent hoger, terwijl de koers van Hexcel 1 procent daalde.

De euro was 1,0798 dollar waard, tegen 1,0807 dollar bij het sluiten van de Europese beurzen eerder op de dag. De olieprijzen daalden door het uitstel van de videovergadering van de olielanden over mogelijke productieverlagingen. Een vat Amerikaanse olie werd 7,4 procent goedkoper op 26,24 dollar. Brentolie kostte 3,1 procent minder op 33,04 dollar per vat.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg 57% zegt kopen 7 stemmen

Gerelateerd

NY-DJ-Industrial Avg

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
12 Posts
| Omlaag ↓
 1. cruiser 1 6 april 2020 23:08
  dat zou kunnen......maar het om geld...en dat is altijd veradelijk...de waarheid is iets anders..

  als het om geld gaat......is iedereen te vertrouwen ????????....
  en hebberigheid....
  niemand wil de boot missen...

  verkiezingen in de v.s......geld maakt macht..dus twitter de beurs omhoog

  trump is in mijn ogen een zakenman....president ...neee
 2. Pieter Vandewalle 6 april 2020 23:40
  Haha, zotjes! Business as before! We staan binnenkort weer op nieuwe ATH's, sneller stijgend dan ooit tevoren. Ik had nooit geloofd dat dit mogelijk was enkele weken terug, maar toch een paar longs genomen 'in geval dat' en kijk eens aan... Veel afgezien met shorten in 2019, maar één les geleerd: Never fight the FED! Zeker nu er oneindig veel geld wordt bijgedrukt en gratis wordt uitgeleend. Nog meer dan ooit tevoren: er is simpelweg geen alternatief, of de wereld nu volledig stilligt niet. Slechts één factor moet je volgen of proberen te voorspellen als je op de beurs wil spelen: Wat is de volgende move van de almachtige Federal Reserve?
 3. boomer92 7 april 2020 00:46
  quote:

  FairValue schreef op 6 april 2020 23:01:


  Als dat gebeurd is er 1 ding zeker. De beurs is dan geen weerspiegeling meer van de reële economie.
  jij snapt er echt niks van , je wil met een turbo short heel snel rijk worden ! kan je beter bij roulette al je geld op 0 zetten ! heb je meer kans
 4. Stier de Beer 7 april 2020 00:56
  Er is geen Corona crisis, maar een schuldencrisis. Dit was al duidelijk voor de intrede van Corona. Deze relief rally staat in geen verhouding tot de aanstaande crash, dieper dan 2008.

  Zie de visie van het IMF als referentiekader. En natuurlijk kan het tussendoor flink up gaan. Dat is immers inherent aan een bear market.
12 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare