Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Wall Street begint met stevige winsten

Gepubliceerd op 6 april 2020 15:55 | Views: 6.371

NY-DJ-Industrial Avg nov '18

0,00 0,00 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn de nieuwe handelsweek maandag met stevige winsten begonnen. Beleggers trekken zich op aan voorzichtig positieve opmerkingen van de regering dat de uitbraak van het coronavirus zich lijkt te stabiliseren. Wel waarschuwde president Donald Trump dat het land voor de zwaarste dagen en mogelijk weken staat in het pandemietijdperk.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na de openingsbel 3,9 procent hoger op 21.866 punten. De breed samengestelde S&P 500 ging 3,8 procent vooruit tot 2583 punten en techbeurs Nasdaq won 3,6 procent tot 7643 punten.

Ook op economisch gebied was er nieuws met een positieve noot. Bestuurder James Bullard van de St. Louis Federal Reserve zei zondag dat hij niet geloofde dat de Amerikaanse economie en arbeidsmarkt in een vrije val is geraakt, sinds het virus rondwaart in het land.

Zoom

Videoconferencebedrijf Zoom ging ruim 10 procent onderuit. Nadat de ene na de andere privacyfout van de onderneming in het nieuws kwam, hebben verschillende bedrijven en organisaties het gebruik van Zoom verboden.

Creditcardmaatschappij Mastercard, dat bijna 6 procent won, staat eveneens in de schijnwerpers. De Europese Commissie gaat na bezwaren van verschillende Europese lidstaten de overname van de Deense betalingsdienstverlener Nets nader onderzoeken. Met de deal die vorig jaar werd aangekondigd is een bedrag van 2,9 miljard euro gemoeid.

Verder is er ook weer aandacht voor de oliesector. De olieprijzen stonden voorbeurs tot bijna 5 procent lager. Olieproducerende landen verenigd in oliekartel OPEC, maar ook bondgenoten als Rusland, lijken achter de schermen te werken aan afspraken om de productie te beperken. Een vergadering met vertegenwoordigers van de OPEC en andere landen is uitgesteld naar later deze week.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg 70% zegt verkopen 10 stemmen

Gerelateerd

NY-DJ-Industrial Avg

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
15 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 6 Formule1-Fan 6 april 2020 16:00
  Waarom elke dag up.
  Feest op de beurs als er heel heel veel schade is, en vele niet kunnen werken in us.

  Alles stond in teken om nog te dalkn nee duur laat prijs kopen amper winstje maken.of alleen duur kopen gam gam

  Indexen zijn er alleen om shorts te pesten al maanden, en de boot te missen. 1st alles uit soppe dan die kant op van aankoop
 2. forum rang 4 jan de vakman 6 april 2020 16:07
  Bij al het mooie nieuws,is er toch wel 1 heel lelijke dissonant,vriendje trump laat zijn ware aard weer eens zien;niet kom op jongens,we gaan samen dat olie overschot aanpakken,nee dat mag de opec+ doen en als ze niet genoeg naar zijn pijpen dansen,nu ja dan haalt hij gewoon zijn geliefde wapen van stal;de vervloekte importtarieven,amerika first betekent;ikke,ikke,ikke en de rest kan lekker stikken!!
 3. forum rang 4 jan de vakman 6 april 2020 16:56
  amerika is altijd een land geweest dat anderen hielp,die in nood verkeerden,daar rust zegen op,een bekend spreekwoord zegt; wie goed doet,goed ontmoet,daar kon onder trumpie wel eens een eind aan gekomen zijn,zijn smalende taal richting china,heeft hem voorlopig het hoogste aantal besmettingen met het coronavirus opgeleverd,toch kon zijn ambasadeurtje het niet laten,om de chinese hulp bij de corona problemen,in een heel lelijk daglicht te plaatsen,nauw,natuurlijk wil china,net als ieder ander,er zelf ook beter van worden,van hun hulp,we zeggen toch;voor wat ,hoort wat,vind je het gek,dat china opnieuw alle gelovigen,nog meer in de tang gaat nemen,dat hebben ze te danken aan ons zogenaamde christelijke presidentje donald!!
 4. Sita2015 6 april 2020 16:56
  quote:

  Rico schreef op 6 april 2020 16:14:


  Het is ook nooit goed, als een aandeel omlaag gaat, zijn de shorters de grote boeman. Als we omhoog gaan, is het om shorts te pesten...


  Eerst zijn er veel particulieren gelokt om short te gaan, en nu zorgen de grote partijen dat het weer omhoog gaat
 5. forum rang 4 Verstraler 6 april 2020 17:08
  quote:

  Rico schreef op 6 april 2020 16:14:


  Het is ook nooit goed, als een aandeel omlaag gaat, zijn de shorters de grote boeman. Als we omhoog gaan, is het om shorts te pesten...


  Shorts hebben genoeg binnengetrokken lijkt me zo, en als ze de boot gemist hebben de afgelopen 6 weken, kunnen ze beter een andere hobby gaan zoeken dan beleggen, toch?

  Gewoon een mooi staaltje correctie, zoals altijd loopt de beurs ver op de feiten vooruit, en enig positief sentiment gaat het gelijk als een pijl de lucht in!
  Das mooi toch!?
 6. Watchdog 6 april 2020 20:51
  Er zijn ook technische analyses die voorspellen dat de AEX oploopt tot 500-520 en daar een lagere top kan vormen, om vervolgens de druk naar beneden weer op te voeren. Ik geloof er alleen niet meer in. De TA’s zitten er vaker naast dan dat ze het goed hebben. Maar om op een dag als vandaag overtuigd te concluderen dat er een nieuwe bullmarkt is aangebroken vind ik wat te voorbarig.
15 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare