Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Just Eat profiteert van overname HungryHouse

Gepubliceerd op 6 mrt 2019 om 09:08 | Views: 1.222

Takeaway.com 11:31

78,30 -0,20 (-0,25%)

LONDEN (AFN) - De Britse maaltijdbestelbedrijf Just Eat heeft zijn omzet vorig jaar opgevoerd. Er werd onder meer geprofiteerd van de overname van de eveneens Britse branchegenoot HungryHouse. Daarnaast breidde het bedrijf zijn diensten op de Canadese markt aanzienlijk uit.

De opbrengsten stegen met 43 procent tot 779,5 miljoen pond. Onder de streep werd een winst genoteerd van 79,9 miljoen pond. Een jaar eerder leed het bedrijf nog een nettoverlies door een bijzondere afwaardering.

Ondanks de groei is het onrustig bij Just Eat. De onderneming staat onder druk van investeerder Cat Rock, die onder meer aanstuurt op een fusie met een branchegenoot, zoals het Nederlandse Takeaway.com. Daarnaast moest Peter Plumb in januari het veld ruimen na kritiek van de activistische belegger.

Opvallend is dat Just Eat rept van goede resultaten bij het Braziliaanse iFood, waarin het bedrijf zijn minderheidsbelang heeft vergroot. Just Eat kondigt nadrukkelijk aan te blijven investeren in het bedrijf, terwijl Cat Rock juist het liefst wil dat de Britten uit die onderneming stappen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Takeaway.com 100% zegt verkopen 1 stemmen

Gerelateerd

Takeaway.com

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links